ZAHTEVA MILIONE I MILIONE: Eženi Bušar tužila US open zbog pada u karijeri


IZVOR: Republika - 22.02.2018 | 06:11


Kanadska teniserka Ežeri Bušar tužila je organizatore US opena zbog povrede koju je doživela na četvrtom grend slem turniru sezone i to 2015. godine.

Foto: Tanjug/AP

Eženi tvrdi da su za njen teniski pad krivi organizatori US opena

Sudski spor je počeo pred sudom u Bruklinu.

Kanađanka je podnela tužbu protiv organizatora američkog grend slama, jer se okliznula na vlažnom podu, koji nije bio označen znakom upozorenja. Ona je udarila glavom o teren, ali i povredila tetive, zbog čega je morala da odustane od turnira.

Bušar je do kraja 2015. odigrala samo jedan meč. Kanađanka smatra da je to prouzrokovalo njen pad u karijeri zbog čega je sada tek 116. teniserka sveta.

Nakon prvog ročišta, njen advokat Benedikt Moreli kazao je da će od US opena tražiti "milione i milione", jer je karijera Eženi Bušar od tog trenutka krenula silaznom putanjom.

- Eženi više fizički nije mogla da izdrži ritam profesionalnog tenisa i ima konstante fizičke probleme - istakli su njeni advokati.

Međutim, advokati US opena tvrde da se Bušar okliznula, jer je bila neoprezna, a drugi teniseri su igrali na istom terenu i nisu doživeli slične povrede.

U odbrani su naveli da povreda nije uticala na teniserku, a to su potkrepili njenim aktivnim delovanjem na društvenim mrežama, učešćem u raznim kampanjama.

- Ona ima obaveze prema brojnim sponzorima, ako bi ih zanemarila njeni prihodi bi bili još manji nego sada, kada nije sposobna da igra tenis na najvećem nivou - rekao je njen advokat.