NEMOGUĆE: Đokovića na putu ka Australijan openu OSUJETILA TUŽBA!


IZVOR: Republika - 05.01.2021 | 13:39


Australijan open opet je pod znakom pitanja!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nije samo prvi reket sveta u problemu, već je ceo turnir ponovo pred rizikom otkazivanja.

Problem je u lokaciji, pošto je hotel gde su teniseri trebali da borave i da budu izolovani odbio da postane takozvani "kovid centar".

Novaku Đokoviću posebno teško padaju ove promene, još više kada je u odmakloj fazi priprema za omiljeni turnir.

 
$bp("Brid_09835563", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Srpski teniser već je osam puta osvajao takozvani "Ozi open", pa bilo kakve promene mogu na njegovu sezonu fatalno da se odraze.

Organizatori su se suočili i sa tužbom protiv oformljenja "korona centra", ali su, hvala bogu, organizatori ekspresno reagovali, pa se već uveliko radi na novom rešenju.

- Osigurali smo novi hotel i ne odlažemo s pripremama za Australijan open. Svi uključeni hoteli biće u funkciji pre dolaska letova sredinom januara 2021. godine - tvrde organizatori turnira.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Čitav proces oko ovog turnira krajnje je nesvakidašnji.

Najpre će teniseri avionima koje je organizovao Australijan open stići na taj kontinent, gde će provesti najpre 14 dana u strogom karantinu. 

Posle osam dana biće testirani tri puta, pa ako budu negativni mogu da počnu da treniraju u grupama od četvoro ili manje.

 
$bp("Brid_09835563", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, kada će cela Srbija navijati za našeg Noleta, koji inače još jednom brani trofej na ovom takmičenju.