Šta će biti sa Vimbldonom? Jedno je sigurno...


IZVOR: Republika - 25.03.2020 | 19:49


Najveći teniski turnir Vimbldon igraće se pred publikom.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Kako poslednje informacije iz Engleske govore, organizatori Gren Slem turnira u Londonu razmatraju razne scenarije.

Otkazivanje Vimbldona je i dalje moguće, a sigurno se neće igrati pred praznim tribinama.

Organizatori Vimbldona su u bliskoj saradnji sa vlastima Velike Britanije i svesni su opasnosti pandemije koronavirusa. Hitan sastanak je zakazan za sledeću nedelju na kome će prisustvovati predstavnici ATP, WTA, ITF i LTA, ali i čelnici ostalih Gren Slemova.

Plan je da se sezona nastavi u jednom momentu ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa kalendar se skraćuje i postaje nemoguće odlagati turnire, pa se otkazivanje navodi kao opcija. Igranje pred praznim tribinama defnitivno nije opcija. Organizatori Vimbldona su u "Ol Ingland Klubu" aktivnosti smanjili na minimum, a nisu sve otkazali zbog održavanja trave.

Ričard Luis, direktor Vimbldona je na sve ovo dodao:

- Kriza prouzrokovana koronavirusom je velika i u mnogo čemu utiče na naše živote. Ovako nešto nismo mogli ni da zamislimo, a nije problem samo u Velikoj Britaniji, nego širom čitave planete. Najvažnija stvar u ovim momentima je zdravlje i mi smo u obavezi da budemo odgovorni i da donesemo pametne odluke. Radimo naporno na tome da se naši planovi u 2020. godini ispune, pa smo zbog toga sazvali hitan sastanak za narednu sedmicu na kom ćemo doneti velike odluke. Tenisa neće biti do 8. juna, to je barem sigurno.