GRID DEVOJKE PONOVO NA STAZI Hamilton i Fetel složni: Volimo žene!


IZVOR: Republika - 24.05.2018 | 08:29


Aktuelni svetski šampion u F1 Britanac Luis Hamilton izjavio je da je izuzetno srećan kada je saznao da će "grid devojke" biti na stazi u Monaku.

Foto: Tanjug/AP

Grid devojke će biti na stazi u Monte Karlu

Vlasnik F1, američka kompanija Liberti medija, zabranio je tradicionalnu upotrebu "grid devojaka". U saopštenju objavljenom početkom godine vlasnik F1 je naveo da se protivi modernim društvenim normama jer ponižava žene.

Međutim, devojke će se vratiti na stazu u Monaku kao modeli jednog švajcarskog proizvođača satova.

- Žene su najdivnija stvar na svetu. Monako je izuzetno elegantna Velika nagrada, a kada izađemo na stazu i tamo vidimo divne žene, to je ono što VN Monaka predstavlja i to je divna stvar - rekao je Hamilton.

I Sebastijan Fetel je pozdravio odluku organizatora VN Monaka.

- Volim žene. Mislim da izgledaju prelepo. Diže se preveliga buka u vezi sa ovim. Sve devojke koje su učestvovale u prošlosti su to radile jer su želele. Siguran sam da ako pitate bilo koju od njih na trci u nedelju da će odgovor na to biti - da. Ne verujem da ih iko prisiljava na to - rekao je Fetel.

"Grid devojke" su godinama bile jedan od obeležja F1. Uglavnom su to bile manekenke koje su držale suncobrane, reklame ili table sa imenima vozača uoči početka trke.