ASVEL SE POJAČAVA PRED DUEL SA ZVEZDOM MERIDIANBET! Poceko dobija BRUTALNOG igrača!?


IZVOR: Republika/ S.M. - 05.01.2024 | 14:20


Svesni su da im postojeći igrački kadar nije dovoljan.

Foto: Starsport
ASVEL SE POJAČAVA PRED DUEL SA ZVEZDOM MERIDIANBET! Poceko dobija BRUTALNOG igrača!?

Američki košarkaš Dešon Tomas nalazi se na meti Asvela i mogao bi da pojača ovaj klub pred evroligaški duel protiv Crvene zvezde Meridianbet.

Tomas je nedavno raskinuo ugovor sa Huventudom, a u Evrokupu je beležio 13.4 poena u proseku.

Krilni košarkaš je evropsku karijeru počeo upravo u Francuskoj, kada je u sezoni 2013/14 igrao za Nanter. Potom odlazi u Barselonu, a upravo je igrajući za "katalonski klub" svojevremeno skrenuo pažnju crveno-belima koji su hteli da ga dovedu 2015.

 

 

Međutim, otišao je u Ostin Sparse odakle se vratio u Evropu i igrao za Efes, Makabi, Panatinaikos, Bajern i Olimpiju iz Milana.

Francuski tim je u prethodnom kolu Evrolige zabeležio bitnu pobedu, na domaćem terenu savladan je Žalgiris rezultatom 93:79, tako da su izabranici Đanmarka Poceka u dobrom raspoloženju.

Spekulisalo se o odlasku ekscentričnog Italijana, ali od te priče za sada nema ništa.

Duel između Asvela i Crvene zvezde Meridianbet odigraće se 9. januara, a ovo će biti prilika za nastavak serije crveno-belih koji su slavili u večitom derbiju rezultatom 88:72, a kolo pre toga ostvarili veliku pobedu u Istanbulu porazivši Fenerbahče rezultatom 85:76.

Zvezda Meridianbet trenutno se nalazi na 13 poziciji Evrolige sa 8 pobeda uz 11 poraza, dok je Asvel na poziciji 18 sa tri trijumfa uz 16 poraza.

BONUS VIDEO