"ORLOVI" RAŠIRENIH KRILA: Može li Srbija do MEDALJE na Mundobasketu? (ANKETA)


IZVOR: Republika - 28.08.2023 | 11:29


Euforija se pojačava kako takmičenje odmiče.

Foto: Fiba.com
"ORLOVI" RAŠIRENIH KRILA: Može li Srbija do MEDALJE na Mundobasketu? (ANKETA)

Košarkaška reprezentacije Srbije igra svoj drugi meč u okviru grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili od 14:00 časova, a protivnik je Portoriko.

Izabranici Svetislava Pešića su protiv današnjeg rivala već igrali ove godine i to prijateljski meč u Beogradskoj areni, a rezultat na tom susretu 110:75 za "orlove".

Prvi meč protiv Kine je bio fantastičan za naše momke, a rezultat 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) dovoljno govori o odnosu snaga.

Deluju reprezentativci Srbije spremno za najviše domete. Kohezija među igračima je stvorena, jasno su definisane uloge i to je ono što raduje.

Foto: FIBA

Reprezentativci Srbije

 

Kapiten Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji sa 14 poena, ali se stiče utisak da i dalje igra pod ručnom i da ćemo ono pravo od njega tek videti u bitnim mečevima.

Nikola Milutinov je sila u napadu i odbrani, Stefan Jović razigrava, a njegov mladi prezimenjak Jović unosi energiju i atleticizam.

Avramović, Dobrić , Gudurić i Marinković pogađaju sa spoljnih pozicija, a odlično drže intenzitet odbrane.

Brine povreda Filipa Petruševa pošto je pokazao da će biti sjajan posebno u napadu, ali je i Dušan Ristić fantastično odradio svoju ulogu.

Rano je za dublje analize, ali se vide obrisi ovog tima.

Kakvo je vaše mišljenje posle viđenog, može li Srbija do medalje?

BONUS VIDEO