NE, NE, NE! KATASTROFA za Jokića pred ODLUČUJUĆE mečeve!


IZVOR: Republika - 30.03.2023 | 13:11


Posle ovoga Embid je daleko bliži MVP tituli.

Foto: Tanjug/AP
NE, NE, NE! KATASTROFA za Jokića pred ODLUČUJUĆE mečeve!

Da li Nikola Jokić može do treće uzastopne MVP titule?

Bio je dugo na prvom mestu trke za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali je Džoel Embid upalio u veću brzinu u finišu sezone, te je sada Kamerunac najbliži laskavom priznanju.

Na ruku centra Filadelfije ide i sledeći podatak - Nikola Jokić mogao bi na bolovanje i pod znakom pitanja je za naredne mečeve Denvera koji bi mogli da odluče o MVP tituli.

Naime, Džoker je osetio "zatezanje" lista desne noge, požalio se treneru Majku Melounu, te je za verovati da ga ovaj neće forsirati u završnici regularnog dela kako bi Srbin zdrav dočekao plej-of.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

 

Nikola Jokić ove sezone prosečno beleži 24.9 poena, 11.9 skokova i 9.9 asistencija po utakmici, uz indeks 21.3 i njegov Denver je prvi na Zapadu uz skor 51.24, dok je Kamerunac na 33.2 poena, 10.2 skoka i 4.2 asistencije po meču uz indeks 21.4.

I sam Embid govorio je o MVP trci i pohvalio je svog velikog rivala:

- Da li mislim da su moje šanse za MVP-a smanjene posle toga što sam propustio meč? Briga me. Kao što sam rekao, bitan je plej-of. Ako će jedna utakmica nekome da smanji šanse... Svi imamo loše utakmice, igrači propuštaju velike mečeve, to nije prvi put. I ne radi se tu o duelu Nikole i mene, on je sjajan, fantastičan igrač, kao što sam uvek i govorio. Jokić je dvostruki uzastopni MVP, jedan od najboljih igrača u ligi i ja sam njegov veliki fan. Bilo mi je teško što nisam igrao protiv njega - rekao je Embid.

Šta vi mislite, ko će osvojiti MVP titulu ove sezone?

BONUS VIDEO