"ODBRAMBENO SMO NA NAJVEĆEM MOGUĆEM NIVOU" - Dejan Radonjić izneo UTISKE nakon JAKO TVRDE utakmice u hali Aleksandar Nikolić!


IZVOR: Republika - 01.02.2022 | 22:36


Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu od Olimpije Milano, a svoje utiske meča na konferenciji za medije izneo je Dejan Radonjić!

Foto: Starsport
"ODBRAMBENO SMO NA NAJVEĆEM MOGUĆEM NIVOU" - Dejan Radonjić izneo UTISKE nakon JAKO TVRDE utakmice u hali Aleksandar Nikolić!

Zvezda je poražena rezultatom 63:57, a utakmicu je obeležio mali broj poena, kao i veliki broj izgubljenih lopti na obe strane.

Dejan Radonjić, trener crveno-belih, počeo je obraćanje novinarima nakon meča pohvalama na račun gostujuće ekipe.

- Prvo čestitam protivniku na pobedi. Utakmica je bila jako teška, fizički zahtevna, sa obe strane defanzivno odlično. Igrali su dovoljno dobro da nas pobede večeras. Igrali smo večeras protiv tima koji je jedan od najboljih u ligi i pokazali su će možda biti i bolji nego prošle sezone. Pokazali su to mnogo puta ove sezone, pobeđivali su i mnogo bolje timove od Crvene zvezde u gostima. Došli su sa timom koji je fizički jako kvalitetan i uspeli su kroz to da naprave dobre stvari i da to pokažu kroz jednu dobru odbranu koju su imali - rekao je Radonjić.

Foto: Starsport

Ekipa Zvezde nakon poraza od Armanija

Podsetio je početak ovog meča trenera Zvezde na nedavni meč u Francuskoj.

- Rekao bih da start podseća na početak protiv ASVEL-a i to jasno ukazuje na neke stvari. Radili smo neke atipične poteze za nas, a oni su zbog toga iz prvog perioda izašli iz nekog minusa. Poluvreme 26:23, sigurno nije bio dobar napad - istakao je strateg crveno-belih.

Ne traži Radonjić alibi za ovaj poraz, ali podseća da je iza crveno-belih težak period, i da se dosta igrača nalazi van forme.

- Kao što sam rekao, imali smo jedan težak period koji je protkan velikim brojem dana bez treninga, odsustvom jako velikog broja igrača u punom mirovanju. Ko zna koliko puta sam rekao da je za očekivati da se to u jednom trenutku vidi. Očigledno je bilo na samom početku utakmice da postoje problemi i jasno je meni već danima da ima igrača koji nisu u dobrom fizičkom stanju, a nisu ni u formi. Kad imate sve to, a igrate protiv jednog od najboljih timova onda treba da budete drugačijiu da bi mogli da igrate i bolje. Mi i da smo u najboljem mogućem stanju, ritmu i rasporedu, igrali smo protiv jako kvalitetnog tima koji je to i pokazao. Želja je bila ogromna, potrošnja velika, osetilo se da ponestaje snage i tu se videlo da ima grešaka - objašnjava Radonjić.

Foto: Starsport

Nejt Volters u jednom od prodora protiv Armanija

Imao je trener crveno-belih šta da pohvali kod svojih igrača i pored poraza.

- Tražila su se rešenja tokom meča, ali oni su uspeli da drže kontrolu, Spuštali smo razliku, nismo se predavali i to je za svaku pohvalu. Mislim da smo odbrambeno pokazali da smo na nivou najvećeg kvaliteta. A što se tiče napada i da smo na maksimumu opet bi se očekivala teška utakmica pored jednog ovakvog tima. Mi ćemo se truditi da iz ovog perioda izađemo na najbezbolniji način - zaključio je crnogorski stručnjak.

Sledeći meč u Evroligi Zvezda igra već za dva dana kada im u goste dolazi ekipa Monaka.

BONUS VIDEO: