MVP PARTIJA KARIJA PROTIV JOKIĆA: Voriorsi DEMOLIRALI Denver!


IZVOR: Republika - 24.04.2021 | 07:02


Viđena je velika borba u kojoj je Golden Stejt upisao bitan trijumf u trci za plej-of.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Stef Kari

U noći između petka i subote na programu je bilo sedam NBA duela, a ljubiteljima košarke u Srbiji naročito je bio interesantan meč između Golden Stejta I Denvera u kome su Voriorsi, predvođeni sjajnim plejmejkerom Stefom Karijem ubedljivo nadigrali Jokićeve Nagetse rezultatom 118:97.

Ratnici su vodili tokom većeg dela utakmice, maksimalno i sa 24 poena razlike, a susret su definitivno prelomili u svoju korist na ulazu u poslednji kvartal kada su stekli 12 koševa viška, pa do kraja i uvećali prednost za važan trijumf.

Još jednu MVP partiju pružio je Kari koji je meč završio sa 32 poena, osam skokova i tri asistencije, uz odličnih 11/18 iz igre, a pratili su ga Ubre sa 23, odnosno Vigins sa 19. Srpski as Alen Smailagić igrao je nepuna dva minuta, a za to vreme je upisao po jednu uhvaćenu loptu, asistenciju i blokadu.

Džoker je bio prosečan za svoje standarde, a na kraju je ubacio 19 poena, uz po šest skokova i asistencija, dok je najefikasniji u redovima Nagetsa bio Majkl Porter Džunior sa 26 koševa (7/14 za tri).

Voriorsi se nalaze na devetom mestu tabele Zapadne konferencije, s obzirom na to da su na 60 utakmica zabeležili polovičan učinak, dok je Denver četvrti sa 38-21.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-177-34951"));

Standings provided by SofaScore LiveScore