BLIŽI SE MEČ GODINE U EVROKUPU: Budućnost u klinču sa "srpskim" Virtusom!


IZVOR: Republika - 25.01.2021 | 21:11


Saša Đorđević, Miloš Teodosić, Stefan Marković i ekipa spremaju se za okršaj sa ekipom Budućnosti u nastavku drugog po jačini evropskog takmičenja.

Foto: Starsport

Đorđević i Teo željni su još jedne pobede u Evrokupu

Bivši selektor Srbije i njegov Virtus prvi su u grupi G Top 16 faze sa 2-0, dok Crnogorci imaju skor od 1-1, tako da je za Mijovićev sastav pobeda imperativ. 

To Đorđevića ne zanima previše, već planira da se drži jačih strana svog tima.

- Suočavamo se sa iskusnim, atletskim timom, sa ambicijom da se vrati u Evroligu, takmičenje u kome je već učestvovao. Igraju dobru košarku, ali ćemo mi još jednom insistirati na našoj odbrani, dok je ključ pobede u tome da pravimo što manje grešaka - istakao je trener Italjana.

Foto: Starsport

Bivši selektor Srbije insistiraće na jakom odbrani protiv Budućnosti

Petar Mijović i njegova ekipa u ovaj duel ulaze sa možda i prevelikim respektom prema protivniku.

- Iskreno, srećni smo što imamo priliku da odigramo jednu izuzetno važnu utakmicu, sa moćnim timom kakav je Virtus. Induvidualni kvalitet tima iz Bolonje je daleko ispred svih ekipa u Evrokupu, a krajnji cilj našeg rivala je plasman u Evroligu. Belu zastavu nikada nismo istakli pre meča, pa nećemo ni sada. Veliki respekt imamo prema ekipi Virtusa i treneru Đorđeviću, ali poštujemo i cenimo naše kvalitete -naglasio je trener Budućnosti.

Foto: KK Budućnost Voli

Mijović respektuje protivnika, ali veruje da će se dobra forma njegovog tima nastaviti

Nastavio je o dobroj formi svog tima, i o tome šta to psihički za njih znači.

- Pobeda nad Borcem iz Čačka nam mnogo znači u rezultatskom, ali i psihološkom smislu, posle dva poraza od Cedevita Olimpije. Imali smo veliki broj utakmica u prilično kratkom vremenskom periodu. Međutim, ukoliko odigramo na željenom nivou, kako u odbrani, tako i u napadu, verujem da možemo da budemo konkurentni u duelu koji sledi. Pored toga, duela sa Virtusom će biti idealna prilika da vidimo gde su u ovom trenutku nalazimo u odnosu na ekipu koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa i koja bez ikakve sumnje ima sastav, kadar da igra u elitnom evropskom takmičenju - zaključio je on.

 
$bp("Brid_11591345", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Utakmica između Virtusa i Budućnosti, igra se u Bolonji, 26. januara, sa početkom u 20 časova i 30 minuta.