KAKVA ŠTETA: Megi presudio njen bivši igrač, Cedevita odnela veliku pobedu iz Beograda!


IZVOR: Republika - 02.01.2021 | 19:58


Košarkaši Mege izgubili su u Beogradu u derbi meču ABA lige od Cedevita Olimpije rezultatom 93:88.

Foto: KK Mega

Kendrik Peri je predvodio Cedevita Olimpiju do velike pobede

Ovo je bio četvrti neuspeh tima Vlade Jovanovića i propuštena je velika prilika da se savlada direktan konkurent u borbi za mesto među četiri najbolja tima u ligi.

U hali "Ranko Žeravica" viđena je sjajna utakmica sa velikim brojem poena. Gosti iz Ljubljane su daleko bolje otvorili utakmicu, pa su lako i brzo poveli sa 22:12. Ipak, Mega odgovara i do kraja četvrtine pravi potpuni preokret i ovaj deo igre dobija sa 29:28.

U drugom periodu gledali smo isto što i u prvom. Cedevita Olimpija je ponovo stekla osetniju prednost, ovog puta od devet poena razlike, ali je Mega i ovog puta uspela da preokrene do kraja četvrtine, pa je posle prvih 20 minuta srpski tim vodio sa 49:48.

Treća četvrtina donela je veoma neizvesnu borbu. Egal je bio tokom celog trećeg perioda, a Ljubljančani su pred poslednjiuh 10 minuta vodili sa 72:70. Mega je najlošije odigrala u četvrtoj četvrtini, Olimpija je stekla maksimalnih + i prelomila utakmicu. Naš tim je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-2451-29225', window);

Najefikasniji na meču bio je Kendrik Peri koji je protiv Mege, svog bivšeg kluba, ubacio 21 poen. Braun i Blažić su dodali po 16, dok je Džoun ubacio 15 poena za Cedevita Olimpiju.

U ekipi Mege najbolji je bio Simonović sa 21 poenom, Petrušev je ponovo bio sjajan sa 19 koševa, dok je 13 poena dodao Smit.