OBRADOVIĆ POTPUNO RAZOČARAN: Svaki poraz ti uzima malo samopouzdanja...


IZVOR: Republika - 15.12.2020 | 20:50


"Razočaranje. Veliko razočaranje", rekao je Saša Obradović posle teškog poraza u meču protiv Albe u "Pioniru".

Foto: Starsport

Saša Obradović

Srpski tim je u završnici treće četvrtine imao 14 poena prednosti, na kraju poslednje četvrtine je imao i šut za pobedu, ali je i ovog puta drama na kraju rešena u korist protivničkog tima. 

- U većem delu utakmice bio je to naš dobar meč. Boli nas to što smo uopšte došli u situaciju da igramo produžetak. Moramo da čestitamo protivniku. Na kraju su zaslužili da pobede. Možda smo ponovo poklonili pobedu i pobedili sami sebe- rekao je Obradović.

- Trebalo bi da gledamo napred. Sledeća utakmica dolazi.

Kako se sada vratiti posle još jednog dramatičnog poraza?

 
$bp("Brid_08063020", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

- Svaki poraz ti uzima malo samopouzdanja, dobrih odluka. Uzima ti i samu odluku. U nekim momentima bez ikakvih razloga nismo donosili odluke, a u drugom momentu kroz neke odbrane nismo nalazili samopouzdanje koje nam je bilo potrebno. Naravno, potrebno je da se vratimo osnovama, da vidimo gde smo i kako grešili, da probamo da vratimo ekipu fizički i psihiški.

Alba se vratila trojkama, a Obradović je kritikovao oba segmenta igre, i odbranu i napad.

Foto: Starsport

- Loše smo čitali situacije, davali otvorene šuteve njihovim najboljim šuterima u uzastopnim akcijama. Na drugoj strani nismo imali dobru organizaciju i dobar napad. Opet smo ulazili u završnice po scenariju nekih prethodnih utakmica. Opet kažem, možda je malo i deo iskustva, dobro je da su srpski igrači u jednom delu igrali na dobrom nivou, a opet sa druge strane bilo je i grešaka koje su ipak početničke. Sa druge strane, falila nam je dobra napadačka organizacija da bismo priveli utakmicu kraju.