Reprezentativac Srbije i Kolumbijac na Partizanovom radaru!


IZVOR: Republika - 12.02.2020 | 13:05


Neplanirano će Partizan morati da izađe na tržište posle povrede Redžija Redinga. Amerikanac zbog rupture grudnog mišića najverovatnije neće biti u stanju da zaigra do kraja sezone, pa će treneru Andrei Trinkijeriju biti neophodno pojačanje na njegovoj poziciji.

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Postoje nagoveštaji ko bi mogao da bude potencijalna meta crno-belih. U pitanju su povremeni srpski reprezentativac iz Andore Dejan Todorović i Kolumbijac Brajan Angola iz belgijskog Ostendea.

Kad je reč o Todoroviću (25, 196cm) o njemu se govori kao o pojačanju za naredno leto, pošto mu tada ističe ugovor s Andorom. Za Angolu se ne precizira.

Kako bilo, Todorović u poslednje vreme pruža zaista dobre partije. Ono što bi takođe predstavljao dodatni plus je to što bi crno-beli dobili domaćeg igrača. Najbolje se snalazi na pozicijama beka i krila, a često ume da kreira sa loptom u rukama. Celu karijeru gradio je u Španiji, u koju je otišao kao 17-godišnjak. Prvi klub u profesionalnoj karijeri bila mu je Unikaha, a otkako je potpisao ugovor sa ekipom iz Malage uglavnom je vreme provodio na pozajmicama. Prethodne sezone nastupao je za Mursiju, a u julu prošle godine dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Andorom, sa kojom je stigao do Top 16 faze Evrokupa.

Foto: Starsport

Dejan Todorović

Druga opcija prema navodima medija je Brajan Angola (25, 198cm), košarkaš Ostendea, kluba u kojem je nekada igrao i Kori Volden. Angola je krajem prošle sezone stigao u belgijski klub, kojem je pomogao da osvoji titulu, a tom prilikom proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije. Povremeno nastupa za reprezentaciju Kolumbije, a najbolje se snalazi na poziciji beka. Poseduje solidan šut za tri poena, visoku igračku inteligenciju i dobre atletske predispozicije. On bi dakle stigao kao direktna zamena za Redinga, a kako je sa Ostendeom nastupao u Fibinoj Ligi šampiona mogao bi da igra Evrokup.