"UZMI GA, PRODAĆEŠ GA ZA JOŠ VEĆE PARE"! Kako je Savo Milošević DONEO MILIONE Partizanu!


IZVOR: Žarko Sokić - 15.04.2023 | 15:05


Ipak, sve to ne bi bilo moguće bez jednog čoveka.

Foto: Starsport
"UZMI GA, PRODAĆEŠ GA ZA JOŠ VEĆE PARE"! Kako je Savo Milošević DONEO MILIONE Partizanu!

Savo Milošević jedan je od ljudi koji su tokom svojih igračkih, ali i trenerskih dana, ostavili dubok trag u Partizanu.

Postao je Milošević legenda kluba, a za seniorski tim crno-belih je nastupao od 1992. do 1995. godine pre nego što je prešao u Aston Vilu gde je takođe pružao sjajne partije.

Ipak, malo je falilo da Savo ne završi na Ostrvu, a sve zbog toga što je puno vredeo. Transfer je bio pod znakom pitanja, a onda se uključio jedan čovek.

- Vlasnik Aston Vile me je pozvao, pitao za Savu Miloševića. Rekao mi je: 'Partizan traži sedam i po miliona za njega, to su velike pare za nas, a ovi moji skauti kažu da je dobar i da to treba platiti. Šta ti mene savetuješ?' - počeo je ovu zanimljivu priču Dan Tana, pa u dahu nastavio:

- Rekao sam mu da znam igrača, od prve utakmice za reprezentaciju protiv Brazila 1994. godine. Veliki je talenat. Možda neće da uspe u Aston Vili i engleskom fudbalu, ali nećeš da rizikuješ puno, ako ne bude dobro igrao kod vas moći ćeš da ga prodaš u Španiju ili Italiju za veće pare. Vlasnik Aston Vile mi se zahvalio i rekao da će potrošiti sedam i po miliona. Bio je prezadovoljan, Milošević je odigrao sjajno tamo, kasnije ga je prodao za iste, možda i veće pare u Španiju.

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News. U njemu je Dan Tana ispričao razne anegdote iz svog života i karijere, a, između ostalog je otkrio i da je Nemanja Vidić mogao da završi u Arsenalu, ali i da je fudbalska reprezentacija Jugoslavije mogla da spreči raspad države da je osvojila Svetsko prvenstvo 1990. godine, te kako je transfer Gorana Bunjevčevića u Totenhem spasao Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO