ZVEZDA NEMA ČEGA DA SE PLAŠI: Svi statistički parametri idu u prilog srpskom šampionu!


IZVOR: Republika - 13.08.2022 | 13:38


Odlučujući mečevi za plasman u elitno evropsko klupso takmičenje su pred nama.

Foto: FK Crvena zvezda
ZVEZDA NEMA ČEGA DA SE PLAŠI: Svi statistički parametri idu u prilog srpskom šampionu!

Fudbaleri Crvene zvezde nakon dva ubedjiva trijumfa nad jermenskim šampionom Pjunikom plasirali su se u poslednju kvalifikacionu rundu UEFA Lige šampiona.

Na putu ka novom ostvarenju cilja stoji šampion Izraela, ekipa Makabija iz Haife koja za sve pristalice crveno-belih može biti prilična nepoznanica, jer klub sa beogradske "Marakane" ne samo što u svojoj bogatoj istoriji nije odmerio snage sa ekipom iz Haife, već se nikada crveno-beli u Evro kupovima nisu sastali sa ekipama iz Izraela.

Međutim, letimičnim pregledom statističkih podataka postaje potpuno jasno da je srpski šampion apsolutni favorit u predstojećem dvomeču.

Kada je reč o UEFA rang listi kubova Crvena zvezda je daleko bolje plasirana. Ekipa trenera Dejana Stankovića trenutno deli pozicije od 35. do 37. mesta zajedno sa ekipama portugalske Brage i ruskog Zenita, dok se sa druge strane ekipa Makabija iz Haife nalazi u društvu danskog Randersa, Omonije, Nefčija, Šamroka, Linfilda, Podgoričke Budućnosti, Zrinjskog i Ciriha na pozicijama od 167. do 175. mesta. POGLEDAJ GALERIJU

 

Pored navedenog i specijalizovani internet portal "Transfermarkt.com" donosi podatak koji u potpunosti ide u prilog crveno-belima.

Naime, vrednost kompletnog tima Crvene zvezde iznosi 55,85 miliona evra, dok je vrednost izraelskog šampiona višestruko manja i iznosi tek nešto više od 19.000.000.

Kada je reč o prosečnoj vrednosti igrača ona, kada je reč o crveno-belima iznosi 1,79 miliona evra, dok je prosečna vrednost igrača Makabija iz Haife svega 447.000 evropskih novčanica.

Brojke su rekle svoje, ali brojke ipak ne igraju na terenu...

 

BONUS VIDEO: