FILMSKA PRIČA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA: Platio pozamašnu sumu za otkup svoje voljene žene, a onda je gorka istina isplivala na videlo (VIDEO)

Autor:

Svet

24.05.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anik Herdi je viđena 29. februara u tržnom centru u Petropolisu kod Rio de Žaneira.

FILMSKA PRIČA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA: Platio pozamašnu sumu za otkup svoje voljene žene, a onda je gorka istina isplivala na videlo (VIDEO)

Foto: X/Tino Junior/Printscreen

Policija u Brazilu istražuje da li je Anik Herdi (54), supruga milionera, Bendžamina Herdija (78), naslednika ogromnog imanja, planirala sopstvenu otmicu sa svojim navodnim ljubavnikom.

Pomenuta žena poslednji put je viđena 29. februara u tržnom centru u Petropolisu kod Rio de Žaneira. Nakon toga, 13. marta je, navodno, poslala poruku deci, u kojoj je napisala da napušta zemlju kako bi započela novi život sa svojim ljubavnikom.

Snimci nadzornih kamera pokazali su da je Anik, inače advokat po profesiji, bila u tržnom centru sa Lourival Fadigom, koga su vlasti identifikovale kao njenog kidnapera i novog partnera. Istraga je otkrila da je žena koristila mobilni telefon sa SIM karticom na ime Lourival Fadig da ga pozove i dogovori sastanak sa njim ispred tržnog centra.

A ljubavnik je koristio SIM karticu koja je bila navedena pod imenom Bendžamin Herdi da telefonira i prijavi da je Anik kidnapovana. Ljubavnik je navodno izvukao svoju SIM karticu sa mobilnog telefona, koji je bio isključen između 9:19 i 15:36 na dan otmice, i držao aktivnom SIM karticu Bendžamina Herdija. Ovo je omogućilo agentima da prate kretanje njegovog automobila.

Hipoteza policije je da je Anik Herdi želela da "iznudi" novac od svog supruga, koji je nasledio ogromno bogatstvo nakon očeve smrti 1989. godine. Svedoci su istražiteljima potvrdili da su Anik i Lourival bili ljubavnici, prenosi MSN. Bračni par je navodnog otmičara Fadigu upoznao pre tri godine, kad im se on predstavio kao policajac i ponudio svoje računarske usluge. Na kraju su ga i angažovali za postavljanje sigurnosnog sistema u svojoj rezidenciji u Teresopolisu. Nakon otmice, milioner Bendžamin Herdi izvršio je 40 elektronskih transfera u vrednosti od 658.800 dolara, ali i oko 132.100 bitkoina na Fadigov račun, za koje je slepo verovao da će koordinirati oslobađanje njegove supruge.

- Sav novac od otkupnine bio je usmeren na Lourivala, koji je potpuno izmanipulisao Bendžamina. On mu je ukazao na bankovne račune na koje treba izvršiti transfere za uplatu otkupa, a ovaj mu je obećao da će pronaći kidnapere i isplatiti im otkup - saopštilo je Ministarstvo za javnost Rio de Žaneira.

Ljubavnik je trebalo da ostavi novac u kanti za smeće u četvrti na zapadnoj strani Rio de Žaneira. No umesto toga, iskoristio je taj novac da bi kupio kamion od 97.000 dolara i motor za 5.600 dolara. Oba vozila registrovao je na ime svoje ćerke, kojoj je takođe kupio i poštom poslao čak 950 mobilnih telefona.

Ljubavnik i njegovo dvoje dece, Henrike i Maria, u međuvremenu su uhapšeni zbog otmice i iznude.

Anik je ili nestala ili je zapravo ubijena. Policija ne isključuje nijednu mogućnost, ali verujem da je zbog bolesne ambicije ta žena možda i izgubila život - izjavila je Kristiana Onorato, šefica civilne policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading