BINA TURBINA ILI BUKARI FERARI: Zvezdina legenda otvorila karte - dobar je Afrikanac, ali LJUBIMAC mu je drugo veliko letnje pojačanje!


IZVOR: Republika - 04.08.2022 | 12:55


Navijači Crvene zvezde u najmanju ruku, oduševljeni su onime što su imali prilike da vide na otvaranju ovosezonske evropske priče.

Foto: Starsport
BINA TURBINA ILI BUKARI FERARI: Zvezdina legenda otvorila karte - dobar je Afrikanac, ali LJUBIMAC mu je drugo veliko letnje pojačanje!

Pred nešto više od 40.000 navijača Crvena zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" savladala jermenski Pjunik rezultatom 5:0 golovima Osmana Bukarija (3), Kingsa Kangve i Stefana Mitrovića.

Dan nakon susreta i izvesno obezbeđenog plasmana u poslednju kvalifikacionu rundu za ovosezonsku Ligu šampiona, portal "Republika.rs" imao je priliku da razgovara sa legendom crveno-belog fudbalskog kluba, Dragišom Binićem.

Član zlatne generacije kluba koja se 1991. godine poela na krov Evrope, prvo je sumirao utiske sa jučerašnje utakmice:

- Zvezda je odigrala utakmicu u velikom stilu. Po ko zna koji put, pokazalo se da kada imaš brze igrače, sve postaje daleko lakše. Ekipa je dominirala terenom i ostvareni rezultat je pravi pokazatelj kvaliteta protivnika. Ovaj Zvezdin tim se gradi nekoliko poslednjih godina i klub je pogodio sa ovosezonskim pojačanjima i to definitivno daje rezultat.

Foto: Starsport

Osman Bukari

 

Osman Bukari je zadivio sve ljubitelje fudbala. Svojim brzinskim sposobnostima je dovodio protivnika do "ludila", a mnogi su još tokom susreta poredili Bukarijevu igru sa onim što je Dragiša Binić nekada prikazivao špartajući u crveno-belom dresu uz desnu aut liniju:

- Zaista ne bih komentarisao Bukarija i mene. Porediti nas dvojicu, kao i govoriti o kvalitetu jednog, ili drugog zaista nije na mestu, jer je fudbal danas potpuno drugačiji sport od onoga kojeg smo mi nekada igrali. Bukari je sjajan igrač i siguran sam da će i u budućnosti klubu i navijačima doneti mnogo radosti - istakao je popularni "Bina", a zatim i dodao:

- Međutim, moram da pomenem i ne smemo da zaboravimo ono što je sinoć uradio jedan drugi mladi momak. U pitanju je moj Kruševljanin, Stefan Mitrović. Ušao je u igru i postigao pogodak, ali to nije sve. Treba pogledati kompletnu akciju kod njegovog pogotka. Dečko je uradio sve fudbalski, od prijema lopte, prodora i šuta. Jednom rečju Mitrović je biser Crvene zvezde i srpskog fudbala.

Foto: Starsport

Stefan Mitrović

Za kraj je Dragiša Binić ocenio i dokle ovakva Crvena zvezda može u aktuelnoj sezoni:

- Ponoviću ono što sam već rekao. Ova Zvezda se stvara nekoliko godina. Radilo se studiozno, a na to su sada dovedena odlična pojačanja koja prave razliku. Ekipa može do Lige šampiona i da svi navijači ovog kluba ponovo uživaju u evropskim spektaklima. U narednoj kvalifikacionoj rundi sledi meč sa Izraelcima. Oni su svakako ozbiljnija ekipa, ali sve će zavisiti samo od Crvene zvezde. Zavisiće mnogo od toga kako će momci biti našpanovani na te utakmice. Makabi nije bolji od Zvezde, ali ovakva Zvezda može da savlada i mnogo bolje ekipe - zaključio je Dragiša Binić.

Da podsetimo, revanš meče 3. koloa kvalifikacija za Ligu šampiona između jermanskog Pjunika i Crvene zvezde, na programu je u utorak 9. avgusta u Jerevanu.

 

BONUS VIDEO: