LUDA NOĆ U LIGI ŠAMPION: Čudesan preokret Lajpciga, poker Juventusa, ubedljive pobede Čelsija i Dortmunda!


IZVOR: Republika - 04.11.2020 | 19:30 >> 21:57


Od 21 čas odigrano je poslednjih šest utakmica trećeg kola grupne faze LŠ!

Foto: Tanjug/AP

Nkunku postiže izjednačujući gol protiv PSŽ-a

Čelsi je u okviru grupe E lako pobedio Ren sa 3:0. Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Nesrećni Dalber je skrivio dva penala i dobio crveni karton, a oba je u gol pretvorio Verner. Konačan rezultat postigao je Ejbraham u nastavku.

Sevilja je u ludom meču savladal Krasnodar na svom terenu posle preokreta sa 3:2. Brzo su Rusi poveli sa 2:0 golovima Sulejmanova i Berga (sa penala). Rakitić je u 42. smanjio na 2:1, a samo tri minuta kasnije Navas je zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton.

Ipak, sa igračem manje Sevilja u drugih 45 minuta stiže do preokreta. Dva gola u par minuta postigao je Jusuf El Nesri i doneo pobedu svom timu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-1466-29267', window);

 

Grupa F donela je jedan meč od 21 čas, ranije tokom dana Zenit i Lacio igrali su 1:1. 

Dortmund je slavio sa 3:0 na gostovanju Brižu. Nemci su sva tri gola postigli u prvom poluvremenu. Azara je bio strelac jednog, a Holand je pogodio dva puta.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-1467-29267', window);

 

Grupa G donela je pobede Barselone i Juventusa.

Stara dama je deklasirala Ferencvaroš u Budimpešti sa 4:1. Morata je postigao dva gola u prvom poluvremenu. Prava goleada viđena je u nastavku, Dibala je povisio na 3:0, a onda je Dvali postigao autogol za 4:0. Utešni pogodak za mađarskog velikana postigao je Boli u samoj završnici.

Barselona ponovo nije previše blistala, ali je upisala treću pobedu. Na Kamp Nou savladan je Dinamo Kijev sa 2:1. Mesi je već u petom minutu iskoristio penal, i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

U nastavku Pike postiže gol u 65. minutu i donosi pobedu Kumanovom timu. Dinamo je preko Cigankova uspeo da ublaži poraz.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-1468-29267', window);

 

U derbi meču večernjeg programa, Lajpcig je na svom terenu savladao PSŽ sa 2:1 i tako upisao prve bodove u ovoj sezoni Lige šampiona.

Poveli su oslabljeni gosti iz Pariza posle sjajne kombinacije Kena i Di Marije, koji je pogodio za 1:0. Imao je Argentinac šansu da poveća na 2:0, al mu je Gulaši sjajno odbranio penal.

Do kraja poluvremena domaćin preko Nkunkua izjednačuje na 1:1. U drugom poluvremenu viđena je sjajna igra. Lajpcig je u 56. minutu stigao do preokreta. Forsberg je iskoristio penal, koji je sudija Marćinak dosudio uz pomoć VAR-a, jer je Kimpembe igrao rukom.

Pokušao je PSŽ da dođe izjednačenja, ali umesto toga uspeo je da dobije dva crvena kartona, pošto su Gej i Kimpbembe završili meč sa dva žuta kartona.

Ranije tokom dana u ovoj grupi Bašahšehir je iznenadio Mančester junajted sa 2:1.

Tokove mečeva mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-1469-29267', window);