Otkazane pripreme na Zlatiboru!


IZVOR: Republika - 06.07.2020 | 10:31


Fudbaleri Vojvodine ovog leta ipak neće glavni deo priprema za novu sezonu sprovesti na Zlatiboru, kako je to prvobitno bilo planirano.

Foto: FK Vojvodina

Pripreme fudbalera Vojvodine

Usled činjenice da je u prethodnom periodu u čitavoj Srbiji došlo do novog širenja koronavirusa, pri čemu se neka od žarišta nalaze na teritoriji zapadne Srbije i samom Zlatiboru, fudbalski klub Vojvodina je odlučio da čitav tok priprema za novu sezonu bude sproveden u FC „Vujadin Boškov“. 

Fudbaleri i članovi stručnog štaba ne samo da će biti zaštićeniji od ovog opasnog virusa, već će imati i idealne uslove za sprovođenje trenažnog procesa.

Početak takmičenja u Super ligi Srbije predviđen je za prvi avgust, a do tada, u planu je da crveno-beli odigraju nekoliko prijateljskih utakmica, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podsetio je na novouvedene mere Gradskog štaba za vanredne situacije i apelovao na građane da se pridržavaju propisanih smernica kako bi adekvatno zaštitili sebe i druge u vreme trajanja pandemije.

Foto: Tanjug/J.PAP

Miloš Vučević

 - S obzirom na činjenicu da broj zaraženih ne opada u poslednjih nekoliko dana, obaveštavamo javnost da se prema izveštajima, zaraza najčešće prenosi u ugostiteljskim objektima, zbog velike socijalne interakcije. Stoga apelujemo na sve koji su odgovorni za njihovo funkcionisanje, kao i na one koji ih posećuju, da nose maske, pridržavaju se propisane distance i vode računa o higijeni ruku.

U cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Novog Sada važno je da svi shvate ozbiljnost situacije kako ne bi došlo do uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Grada- rekao je Vučević.