RADOST "KANARINACA" KRATKO JE TRAJALA: Domaćin nakon preokreta stigao do bodova - plasman u plej-of sada je realnost! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 03.04.2024 | 21:04


Još dva koraka dele "čivijaše" od ostvarenja onoga što je do nedavno smatrano "nemogućom misijom".

Foto: Jelena Grlić
RADOST "KANARINACA" KRATKO JE TRAJALA: Domaćin nakon preokreta stigao do bodova - plasman u plej-of sada je realnost! (FOTO GALERIJA)

Fudbaleri šabačke Mačve u prethodne dve takmičarske runde u okviru Prve lige Srbije, ostvarili su isto toliko pobeda (Radnički Novi Beograd 3:0, GFK Dubočica Leskovac 1:0), tako da im je duel na domaćem terenu protiv novosadskih "kanarinaca", predstavljao možda i odlučujući kada je plasman u plej-of fazu u pitanju.

 

Okupljeni navijači doživeli su šok kada je ekipa RFK Novog Sada 1921 stigla do prednsoti u 14. minutu meča. Izborili su se gosti za jednu loptu na poziciji desnog krila, Itan Derviši je napravio par koraka ka sredini i umesto centaršuta, usledio je udarac sa samog roglja šesnaesterca, a lopta je iznenadila Matiju Gočmanca i završila u mreži.

Samo pet minuta kasnije Mačva stiže do poravnanja rezultata. Dugo je trajala akcija Šapčana, a nakon centaršuta Andrije Markovića, najviši u šesnaestercu bio je Marko Jevtić - 1:1.

Presudni trenutak meča odigrao se u 79. minutu.

Novi centaršut sa pozicije desnog krila, ovoga puta iz slobodnog udarca. Najviši u skoku bio je strelac izjdnačujućeg gola Marko Jevtić. Nakon njegovog udarca glavom lopta je pogodila preču i odbila se do Luke Pejovića kojem nije bilo teško da je smesti u mrežu, za možda i ključna tri boda u borbi za plej-of. POGLEDAJ GALERIJU

 

- Prva liga Srbije, 28. kolo:

Mačva (Šabac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 2:1 (1:1)

Strelci: M. Jević u 19. i L. Pejović u 19. minutu za Mačvu; I. Derviši u 14. minutu za RFK Novi Sad 1921

Stadion: Gradski stadion u Šapcu

Sudija: Lazar Pršić

Žuti kartoni: L. Pejović, M. Adamović, M. Novaković (Mačva); B. Marković (RFK Novi Sad 1921)

Mačva (Šabac): Gočmanac, Stevanović, Marković, Jevtić, Jovović (Adamović), Vraštanović, Mijailović (Ristić), Ristivojević, Novaković, Radunović (Abdulahi), Pejović (Sladojević).

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Milosavić (Vrekić), Rac, Derviši, Serdar (Gvozdenović), Pašagić, Msanga (Abraham), Maiga, Blagojević, Mandić (Varga), Marković (Kokir).

I pored trenutne pozicije koja vodi u plej-of, ekipi Mačve neće biti lako do okončanja ligaškog takmičenja. Šapčani već za viked gostuju RFK Grafičaru, da bi u poslednjem 30. kolu dočekali lidera, OFK Beograd.

Priliku da uhvati, možda i poslednji voz u borbi za opstanak, RFK Novi Sad 1921 će imati predstojećeg vikenda kada će ugostiti užičku GFK Slobodu, klub kojem su bodovi takođe neophodni.

 

 

 

BONUS VIDEO: