OKLOPNICI NIŽU POBEDE NA PUTU KA SUPERLIGI: Smederevo 1924 razoružalo RFK Novi Sad na domaćem terenu! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Milica Misailović - 18.03.2024 | 07:21


Savladali su jesenjeg šampiona na startu prolećnog dela takmičenja, a zatim zakoračili u tunel iz kojeg se izlaz ne nazire.

Foto: Jelena Grlić
OKLOPNICI NIŽU POBEDE NA PUTU KA SUPERLIGI: Smederevo 1924 razoružalo RFK Novi Sad na domaćem terenu! (FOTO GALERIJA)

Pre nešto manje od mesec dana, kao "grom iz vedra neba" srpska sportska javnost je ostala zatečena informacijom da je RFK Novi Sad 1921 na stadionu u Čelarevu minimalnim rezultatom 1:0 savladao OFK Beograd i činilo se da će aktuelno proleće proteći u znaku popularnih "kanarinaca".

 

U ranoj fazi susreta, Smederevo je demonstriralo inicijativu kada je igrač Lakosa stvorio povoljnu priliku za udarac nakon precizne asistencije Obradovića. Važnost ključnih igrača poput Petronijevića i Jovanovića istaknuta je njihovom neprestanom agresivnošću i istrajnim pritiskom na protivničku ekipu. Njihov doprinos bio je od ključnog značaja za strukturu i dinamiku igre.

U međuvremenu, igrači poput Jevremovića i Obradovića takođe su pokazali izuzetnu angažovanost ulazeći u izgledne prilike za gol i time dodatno otežavali situaciju za obranu RFK-a.

Smederevo je nastavilo da diktira ritam igre, čineći da igrači RFK-a budu pasivni u ofanzivnom segmentu igre, sa izuzetkom Serdara, koji je imao priliku za pogodak ali se na golu istakao Jović svojom neumoljivom sigurnošću.

Susret je postao još napetiji pred kraj prvog poluvremena. U 27. minutu, nad Obradovićem je napravljen prekršaj, a sudija je pokazao na belu tačku. Obradović je preuzeo odgovornost za izvođenje penala te je preciznim udarcem poveo svoj tim u vođstvo od 0:1. Međutim, ubrzo nakon toga, Petronijević je napravio grešku šaljući kratku loptu prema golmanu koji je u želji da zaštiti svoj gol, napravio prekršaj nad igračem Novog Sada, što je rezultiralo drugim jedanaestercem za protivničku ekipu. POGLEDAJ GALERIJU

Činilo se da će Novi Sad izjednačiti rezultat u Čelarevu, ali Jović je iskusno pročitao udarac Stanisavljevića, pokazujući izvanrednu refleksnu sposobnost i odlučnost. Golman Smedereva je samo potvrdio svoju nadmoćnost među stativama pružajući čvrstu sigurnost svojoj ekipi. Nakon toga, ekipa iz Smedereva demonstrirala je nekoliko impresivnih fudbalskih akcija, dok je tim RFK-a vidno oslabio nakon propuštene prilike za gol, te su  na poluvreme otišli demotivisani za dalji tok utakmice. 

U drugom poluvremenu, na samom početku je bio primetan manje akcije i smanjen intenzitet igre. Domaćin, očigledno demotivisan, nije pokazivao značajniji angažman u napadu, dok je Smederevo ponovo imalo brojne prilike, posebno preko igrača poput Jevremovića i Zuvića. U gotovo svakom napadu, Smederevo je stvaralo opasnost po gol protivnika, posebno iz slobodnih udaraca u 16-metarskom prostoru, gde bi se čak četvorica igrača Smedereva u kontinuitetu nalazila u opasnoj zoni. 

Čižik je demonstrirao izuzetan nastup i duboku predanost na terenu, što ga nesumnjivo čini doslednim za postavu Smederevskog prvoligaša.

Tek pred kraj susreta, ekipa Novog Sada je počela da pritiska  protivnika, posebno Miloševića i Derviša, ali akcije nisu bile dovoljno koherentne ili odlučne da rezultiraju golovima ili izjednačenjem. Oba trenera su pred kraj meča gotovo u potpunosti izmenili postave svojih ekipa, ali nije bilo bitnijih promena na semaforu.

Konačan rezultat je ostao u korist gostujuće ekipe, Smedereva, koji je u Tvrđavu poneo sva tri boda. 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Smederevo 1924 (Smederevo) 0:1 (0:1)

Strelac: N. Obradović u 27. minutu iz jedanaesterca

Stadion: FK ČSK-Pivara, Čelarevo

Gledalaca: 100

Glavni sudija: Aleksandar Vukadinović

Žuti kartoni: L. Vrekić (RFK Novi Sad 1921); D. Petronijević, S. Jović, V. Ilić, P. Čižik (Smederevo 1924)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Rac, Serdar (Milosavić), Pašagić, Stanisavljević (Derviši), Msanga, Maiga, Blagojević, Mandić (Vrekić), Gvozdenović, Marković (Varga).

Smederevo 1924 (Smederevo): Jović, Kostić, Jevremović, Petronijević (Ćorković), Dimitrijević, Janković (Ilić), Panić, Zuvić (Marković), Obradović, Lokosa (Marković), Jovanović (Čižik).

Treba napomenuti da je meč sa tribina pratio i novi trener "kanarinaca" Darko Tešović.

Foto: Jelena Grlić

Darko Tešović je sa tribina ispratio poraz svog novog kluba

 

U nrednoj takmičarskoj rundi RFK Novi Sad 1921 gostuje gradskom rivalu Mladosti GAT, dok Smederevce očekuje derbi meč protiv RFK Grafičara.

BONUS VIDEO: