UTISAK BI BIO BOLJI DA SU OSTVARENI OČEKIVANI REZULTATI: Reorganizacija na svim nivoima - klub sa juga Bačke kreće nekadašnjim stazama uspeha!


IZVOR: Vladimir Vorih - 28.11.2023 | 11:54


Može li se nekadašnji čaln elitnog ranga vratiti na nekadašnju poziciju?

Foto: FK Mladost Bački Jarak
UTISAK BI BIO BOLJI DA SU OSTVARENI OČEKIVANI REZULTATI: Reorganizacija na svim nivoima - klub sa juga Bačke kreće nekadašnjim stazama uspeha!

Polovinom devedestih godina XX veka Fudbalski klub Mladost iz Bačkog Jarka bio je učenik Prve "B" lige tadašnje SR Jugoslavije, a već pola decenije je redovni član južne grupe vojvođanskog fudbala.

 

U aktuelnoj sezoni plavo-beli nakon prvog dela šampionata zauzimaju 12. poziciju na tabeli sa skorom od šest pobeda, jednog remija i osam poraza i opšti je utisak svih u klubu, da su navedena ostvarenja mogla biti i bolja, ali se ipak ističe da ekipa u ovom moomentu ima svega četiri boda manje u odnosu na četvrtoplasirani tim Radničkog iz Nove Pazove, što je nadoknadivo tokom predstojećeg proleća.

Istovremeno, velika pažnja rukovodstva kluba usmerena je i na poboljšanju infrastrukturnih uslova. Na tribinama su postavljene nove stolice što će svakako omogućiti ljubiteljima fudbala da komfornije prate mečeve u narednom periodu.

Prošlo je desetak dana od poslednjeg prvenstvenog duela protiv Sloge iz Temerina koji je okončan trijumfom Bačkojarčana rezultatom 4:1, a u razgovoru za portal "Nsfudbal.com" predsednik FK Mladost Bački Jarak, Dragan Antonić je sumirao utiske:

- Funkcionišemo na stabilnim temeljima, nemamo dugovanja prema igračima i poveriocima. Renovirali smo svlačionice i prostorije za službena lica, dok je postavljanje stolica omogućilo dodatni komfor navijačima. Pre početka sezone, uspeli smo da u matični klub vratimo nekolicinu igrača poniklih u Mladosti, a da tokom jesenjeg dela prvenstva šansu pružimo mladim snagama, poniklim u našem omladinskom pogonu. Utisak bi u potpunosti bio pozitivan da su ostvareni bolji rezultati. Trenutni plasman nije u skladu sa krajnjim dometima, očekujem da u nastavku sezone izbrišemo minuse.

Foto: FK Mladost Bački Jarak

Stadion "Livadica" u novom ruhu

 

Posebno svi u redovima Mladosti sa zadovoljstvom ističu činjenicu da veliki broj prvotimaca kluba dolazi uptravo iz Bačkog Jarka, a kada je u pitanju igrački kadar, tokom prethodne jeseni 23 fudbalera su nastupila u prvenstvenim borbama. Najviše vremena na terenu su proveli Miloš Kovačević, Milorad Knežević i golman Nemanja Pajfer.

Ekipa je u 15 mečeva ukupno 19 puta uspevala da pronađe put lopti do protivničke mreže. Ukupno desetorica fudbalera su se upisivala u listu strelaca, a najefikasniji sa po tri pogotka bili su Ognjen Kovačić, Milan Stanić i Ilija Erdeljan.

Treba napomenuti da ekipu Mladosti u prolećnoj premijeri očekuje veliko iskušenje. Polovinom meseca marta ekipa gostuje u Donjem Tovarniku trenutno drugoplasiranoj Slobodi koja predstavlja jednog od glavnih konkurenata u borbi za plasman u viši stepen takmičenja, Srpsku ligu Vojvodina.

 

 

 

BONUS VIDEO: