13 OD 13: Nema im ravnih - deklasirali Partizan i stavili tačku na idealnu polusezonu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 23.11.2023 | 11:55


Sjajno jesenje ostvarenje ekipe iz Lokve.

Foto: FK Banatul
13 OD 13: Nema im ravnih - deklasirali Partizan i stavili tačku na idealnu polusezonu!

Fudbaleri Banatula iz Lokve prethodnog vikenda stavili su tačku na polusezonu u okviru Druge južnobanatske lige Istok tokom koje nisu imali ravnopravnog takmaca u borbi za jesenje lovorike.

 

Ubedljivim trijumfom nad Partizanom iz Uljme rezultatom 7:2 stigli su do 13 pobede u isto toliko odigranih prvenstvenih mečeva i sa maksimalnih 39 osvojenih bodova odlaze na zimski odmor. Uz navedeno treba napomenuti da je ekipa Banatula u prvom delu šampionata postigla čak 54 pogotka, dok se njihova mreža tresla svega devet puta.

U razgovoru za portal Republika.rs, prvi čovek sportskog kolektiva iz Lokve Darian Tapalaga je sumirao utiske, ali i izneo očekivanja uoči prolećnih borbi:

- Nema sumnje da je prvi deo sezone više nego uspešan Posle 13 odigranih kola zabeležili smo isto toliko pobeda sa gol razlikom +45. Ovo je veliki uspeh ne samo za klub već i za naše Lokve i našu opštinu Alibunar. Od osnivanja kluba 2020. godine smo marljivo radili, doveli smo kvalitetna pojačanja koja su opravdala naša očekivanja - istakao je predsednik FK Banatul i dodao:

- Takođe bih želeo u ime kluba da se zahvalim igračima, članovima uprave, stručnom štabu kao i navijačima i sponzorima na uspešnoj polusezoni. Nakon mini pauze počinjemo sa planovima i pripremama za proleći deo sezone, a većih kadrovskih promena neće biti. Cilj je jasan, plasman u viši rang takmičenja sa maksimalnim učinkom, a to je 26-0-0.

Foto: FK Banatul

Uspešna polusezona je okončana druženjem

 

Na kraju, Tapalaga je izneo i recept svih dosadašnjih ostvarenja:

- Klub je jako dobro organizovan, sa jakom upravom a slobodno mogu reći da svi funkcionišemo kao jedna velika porodica, a klub je naš drugi dom.

Ekipa odlazi na zasluženi odmor, a prvo iskušenje u nastavku sezone Banatul će imati na svom terenu kada će ugostiti trenutno sedmoplasirani Borac iz Velikog Središta.

 

 

 

BONUS VIDEO: