TITULA JE JAKO BLIZU: Sastav Kule je trijumfom u derbiju na korak od šampionskog pehara!


IZVOR: Milan Đorđević - 29.05.2023 | 12:46


U poslednjem kolu sami odlučuju o svojoj sudbini.

Foto: FK Kula
TITULA JE JAKO BLIZU: Sastav Kule je trijumfom u derbiju na korak od šampionskog pehara!

U okviru 25. kola MFL Sombor (1. razred) ekipa Poleta iz Sivca ugostila je sastav Kule, prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je tada glasio 1:1.

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa treće pozicije i 54 osvojenih bodova, dok je sastav Kule imao dva više i držao je lidersko mesto u ligi.

Derbi kola počeo je klasičnim odmeravanjem snaga, ulog je bio veliki za oba sastava pa je samim tim i taktika bila pripremljena.

Prvi gol viđen je na isteku pola sata igre kada je Darko Holovati zatresao mrežu golmana Kule, 1:0 za Polet.

Da se na poluvreme ode nerešenim rezultatom pobrinuo se Željko Vojnović koji je pogodio "sa kreča" za izjednačenje, 1:1.

Odmah na startu drugog dela odigrala se situacija koja je u velikoj meri odredila dalji tok meča. Vladimir Pejanović je dobio direktan crveni karton, što je ostavilo sastav Poleta sa 10 igrača u polju. 

Foto: FK Kula

Kolektiv Kule

Iskoristili su gosti brojčanu nadmoć i u 55. minutu su poveli po prvi put na utakmici eurogolom Jovana Čvokića, 2:1 za Kulu.

Probao je trener domaćih izmenama da unese određene promene u igru svog tima, ali su gosti znalački kontrolisali utakmicu.

Pitanje pobednika u velikoj meri rešeni je u 82. minutu kada je Radomir Romić odličnim lob udarcem savladao golmana Šepića, 3:1 za goste.

Konačan rezultat u poslednjim trenucima susreta postavlja Marko Savić, 4:1 za ekipu Kule. 

Polet (Sivac) - Kula 1:4 (1:1)

Polet: Šepić, Jušković, Bakić (od 53' Rovčanin), Koldžić, Maksimović, Marković (od 83' Rašković), Holovati (od 64' Perlić), Ilić, Varga, Milišić, Pejanović

Kula: Živko, Polić (od 90' Stojčić), Hrnjčar, Tapai, Savić, Davidović, Romić (od 90' Ačanski), Vojnović, Čvokić (od 77' Bodiš), Licenberger, Šarac

Ovim trijumfom ekipa Kule je ostala na liderskoj poziciji, dok je sastav Poleta spao na četvrto mesto u ligi i sada je izgubila sve šanse za plasman u viši rang.

U sledećem, ujedno i poslednjem kolu za ovo prvenstvo, ekipa Poleta opet gostuje, ovoga puta Radničkom iz Sombora, dok sastav Kule ima priliku da protiv tima Mladost (Krušćić) pobedom i zvanično osvoji šampionski pehar.

BONUS VIDEO: