EMOTIVNI OPROŠTAJ: Trener "Bajerna iz Erdevika" podneo ostavku! Hoće li šok terapija dati željene rezultate?


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.03.2023 | 14:49


Očekivani epilog...

Foto: FK Sloga Erdevik
EMOTIVNI OPROŠTAJ: Trener "Bajerna iz Erdevika" podneo ostavku! Hoće li šok terapija dati željene rezultate?

Nakon prvog dela šampionata fudbaleri Sloge iz Erdevika nalazili su se na trećoj poziciji tabele južne grupe vojvođanskog fudbala sa četiri boda manje u odnosu na lidera Hajduk iz Divoša.

 

Fudbalska javnost je sa punim pravom očekivala od erdeviških crvenih da će tokom proleća biti jedan od glavnih kandidata kada je u pitanju plasman u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Vojvodina, ali su rezultati u nastavku šampionata, u najmanju ruku, neočekivani.

U derbiju prolećne premijere Sloga je na svom stadionu poražena od Jedinstva iz Rumenke rezultatom 0:2, a nakon iznenađujućeg poraza od starobanovačkog Dunava (0:1), usledio je još jedan neuspeh na domaćem terenu. Mladost iz Bačkog Jarka je odnela bodove iz Erdevika što je bilo dovoljno da se u redovima kluba "upali crveni alarm".

Kako to obično biva, ceh loših rezultata platio je šef stručnog štaba Vladimir Šponja koji od pre dva dana i zvanično nije trener ekipe Sloge. Nakon podnošenja ostavke, koju je rukovodstvo kluba prihvatilo, dosadašnji trener se emotivnom porukom oprostio od svojih saradnika i igrača:

- Neke stvari se dešavaju i ne mogu se objasniti, Erdevik, Sloga, ljudi u klubu i oko kluba, moji saradnici Krca i Čavka i naravno moji igrači, zauvek će ostati u mom srcu. Hvala vam prijatelji na borbi, htenju i prelepom druženju. Nadam se da će nam se putevi ponovo ukrstiti. Sve je prolazno. Proćiće i ovaj loš period. Hrabro i jako u nove pobede - istakao je Vladimir Šponja.

Foto: Privatna arhiva/Vladimir Šponja

Rastanak

 

Istovremeno se kratkim saopštenjem javnosti obratilo i klupsko rukovodstvo. U njemu su istakli zahvalnost dosadašnjem treneru uz posebnu napomenu da će mu vrata Sloge uvek biti otvorena, a istovremeno je naglašeno da će klub u što kraćem vremenskom periodu imenovati novog šefa stručnog štaba.

Kada je reč o nastavku takmičenja, pred fudbalerima Sloge je izuzetno teško gostovanje u Novom Sadu. Erdevičani u nedelju 26.marta gostuju ekipi Indeksa sa kojom trenutno dele pozicije pet i šest na tabeli Vojvođanske lige Jug.

 

 

 

BONUS VIDEO: