DOKAZANI CENTARFOR U SMIRAJ KARIJERE ODLUČIO DA POPRAVI GOL RAZLIKU BARAJEVA: Stojanović „kralj strelaca“ po navici!


IZVOR: Republika - 28.02.2023 | 15:48


Popularni Purke je dve takmičarske godine za redom na „malim“ beograskim terenima i još se nije umorio, naprotiv, prepoznatljiv fudbalski „nerv“ radi u protivničkom kaznenom prostoru kao u najboljim igračkim danima.

Foto: Privatna arhiva/Nenad Stojanović
DOKAZANI CENTARFOR U SMIRAJ KARIJERE ODLUČIO DA POPRAVI GOL RAZLIKU BARAJEVA: Stojanović „kralj strelaca“ po navici!

Za Crvenu zvezdu je igrao dva puta, bio član šampionske generacije Leotara kada je postigao 21 pogodak, nosio dres brojnih srpskih i crnogorskih klubova, napravio lepu karijeru u „pečalbi“. Nenad – Purke Stojanović (43) je u poznim fudbalskim godinama odlučio da obuče dres zonaša iz Barajeva.

 

- Dve poslednje takmičarske godine sam na „malim“ beogradskim terenima. Posle Hajduka sa Liona i Ravne Gore sam odlučio da produžim niz u Barajevu – istakao je za portal "Republika.rs", Stojanović.

Kako ste došli baš u Barajevo?

- Sasvim slučajno sam se priključio ekipi koju poznajem kako sa utakmica malog tako i velikog fudbala, iz svakodnevnog života.

Vaš fudbalski izbor je baš Barajevo.

- Organizovan kolektiv u kome se zna sportska hijerarhija, poslovi u klubu su jasno izdeljeni, fudbaleri poštuju starije saigrače.

Pripreme su gotovo završene.

- Trenirali smo četiri puta nedeljno tokom pripremnog perioda, na svakom treningu je bilo dvadesetak igrača koji su uglavnom iz Beograda pa mogu da usklade posao i sportski život. Na prijateljskim utakmicama imamo pozitivan skor što hrabri za takmičarski deo.

Vaš posao se, još iz tinejdžerskih fudbalskih dana u Zvezdi, zna.

- Zadužen sam uvek za golove, tako će biti i sada. Barajevo ima mlad, kompaktan tim, igrače koji dosta trče, potreban im je neko iskusan ko ume da „zadrži” loptu.

I pogodi mrežu.

- Golovi su moj primarni posao.

Gde god da ste igrali, bili ste „kralj strelaca“.

- Nisam sportski egoista, ne jurim rekorde, od onih sam fudbalera koji bi uvek pre izabrali da ne postignu ni jedan pogodak, a da ekipa ostvari najviši plasman.

U kom klubu Vam je bilo najlepše?

- Zna se, Zvezda je moja druga kuća, ali po svim fudbalskim i van sportskim parametrima nezaboravan period u životu i karijeri je šampionska godina u Leotaru. Volim Trebinje, klub, navijače, ljubav je uzajamna. POGLEDAJ GALERIJU

 

Napravili ste i inostranu karijeru za poštovanje.

- Posebno pamtim vreme u Genku, to je viši sporski nivo, ozbiljan fudbal. U Genku sam dobio i dvoje dece...

U svakom klubu, svakom takmičarskom rangu ste predani fudbalu sto odsto.

- Nedavno, tokom ovog pripremnog perioda, posle prijateljske utakmice po snegu, na igralištu Lokomotive, neko me je pitao odakle mi snage i volje da u petoj deceniji igram fudbal kao u najboljim danima

Šta ste odgovorili?

- Svima kažem isto: sve se svodi na ono - ili volite ono što radite ili ne. Taj „gen“ fudbaler ili ima u sebi od početka do kraja karijere ili ga nema nikada.

Vi taj fudbalski „ner“ još uvek imate.

- Sve dok  je tako, igraću.

Igrate ali i trenirate decu.

- Pet godina u školi fudbala „Bubamara“ koju su osnovali Dragan Perić i Miloš Stojčev treniram talentovane dečake u Kaluđerici. To su deca mojih prijatelja, školskih drugara koji vole sport. Rad sa njima me opuša iako ih ima ukupno 150.

Koliko su, po Vašem mišljenju, iskusni fudbaleri poput: Bobana Stojanovića (Posavac), Brane Ilića (Slovan), Vas..., potrebni timovima nižih liga?

- Neophodni su da bi sastav normalno funkcionisao i da bi mlađi saigrači imali od koga da uče direktno na terenu. Kad možemo mi u ovim godinama, oni koji dolaze bi trebalo makar toliko. 

Prolećni deo prvenstva se nastavlja za vikend.

- Upućen sam u sportske prilike u Beogradskoj zoni, u borbi za vrh tabele biće: PKB, Žarkovo, Šušnjar...

Barajevo?

- Konačni plasman ne zavisi direktno samo od nas, ali ako uspemo da pobedimo prvu utakmicu i tako materijalizujemo kvalitetne pripreme, raspored u prvih par kola nam je naklonjen, prvenstvo je dugo, moguće je i da napravimo fudbalsko iznenađenje.

Uvek ste igrali u ekipama koje se bore za najviši plasman.

- Barajevo je jedna od njih – podvukao je dokazani golgeter.

Svakom timu na „malim“ beogradskim terenima je potreban jedan „kralj strelaca“, Nenad – Purke Stojanović. POGLEDAJ GALERIJU

 

SPORTSKA PORODICA:

Sin Lazar naslednik u Zvezdi, kćerke Tea i Mia odbojkašice

Porodica Stojanović voli sport.

- Bliznakinje Tea i Mia imaju 17 godina i treniraju odbojku u Crvenoj zvezdi, sin Lazar (11) je nada fudbalskog kluba sa Marakane. Drago mi je što su, poput mene, odabrali sport za životno opredeljenje – naglasio je Stojanović.

 

BONUS VIDEO: