PRITISAK JE VELIKI, ALI IDEMO NA POBEDU: Trener "pančevačke dizelke" nema dilemu pred veliki derbi celokupnog šampionata! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 24.02.2023 | 11:33


Predstojećeg vikenda oči fudbalske Srbije biće usmerene ka terenu sa veštačkom travom najvećeg srpskog stadiona.

Foto: FK Železničar Pančevo
PRITISAK JE VELIKI, ALI IDEMO NA POBEDU: Trener "pančevačke dizelke" nema dilemu pred veliki derbi celokupnog šampionata! (VIDEO)

Prethodnu jesen okončali su sa 11 pobeda i po četiri remija i poraza. U nastavak takmičenja ulaze i jedni i drugi sa 37 bodova na kontu i već u prolećnoj premijeri odigraće međusobni duel nakon kojeg mnogo toga može biti jasnije, ali i ne mora.

 

Tokom prvog dela šampionata dve ekipe su odigrale susret u okviru 5. prvenstvenog kola, 27. avgusta prethodne godine. Na stadionu Sportskog centra "Mladost" u Pančevu ekipa RFK Grafičara je slavila rezultatom 3:1, a u listu strelaca su se upisali Jovan Mituljikić, Nikola Knežević i Jovan Šljivić, dok je jedini pogodak za "pančevačku dizelku" postigao Strahinja Jovanović sa "bele tačke".

 

 

Dve ekipe koje sa punim pravom pretenduju da od naredne jeseni krenu u žetvu superligaških bodova, sastaće se već na startu prolećnog dela šampionata. U očekivanju velikog derbija koji će biti odigran na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", konferenciju za medije održao je trener pančevačkog kluba, Tomislav Sivić koji je tom prilikom izjavio:

- Sve što smo planirali da uradimo u pripremnom periodu, uradili smo. Uprava kluba nam je obezbedila izvanredne uslove, bili smo u Antaliji, odradili smo ozbiljan posao. Znamo šta nas čeka već od prvog kola. U svakom meču moramo da idemo na pobedu, pritisak je veliki, ali moramo biti svesni toga. Već prva utakmica biće možda i najteža. Izuzetno poštujemo Grafičar koji možda igra i najbolji fudbal u ligi, ali mi imamo svoj cilj. Spremni dočekujemo prvenstvo, pojačani iskusnim igračima.

 

 

Da podsetimo, meč između RFK Grafičara i Železničara iz Pančeva na programu je u subotu 25. februara sa početkom od 13 časova. 

Pročitajte i sve detalje vezane za prvo kolo nastavka šampionata u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

 

 

 

BONUS VIDEO: