Jedan IN, drugi OUT: Dominirali su tokom jeseni - već sada formiraju ekipu za narednu sezonu i viši rang takmičenja!


IZVOR: Republika - 25.01.2023 | 18:18


Na osnovu prikazanog tokom prvog dela šampionata, već sada se sa velikom sigurnošću može reći da je borba za vrh tabele okončana.

Foto: Fot: FK Rudar Plažane
Jedan IN, drugi OUT: Dominirali su tokom jeseni - već sada formiraju ekipu za narednu sezonu i viši rang takmičenja!

Fudbaleri Rudara iz Plažana dominirali su tokom prethodnih meseci u okviru Međuopštinske lige Jug.

 

U 13 odigranih prvenstvenih mečeva, ekipa Rudara je zabeležila 12 pobeda, dok su jedino susret u poslednjem jesenjem kolu protiv 15. Avgusta 1950 u Lomnici okončali podelom bodova rezultatom 0:0.

Nastavak šampionata ekipa Rudara dočekuje sa deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, jagodinsku Koloniju i potpuno je jasno da u Plažanima već saad mogu da se pozabave formiranjem ekipe koja će biti konkurentna i u okviru Pomoravske okružne lige.

Prvo pojačanje zeleno-crnih stiže iz ekipe Resavski Despoti iz Vitanca. U pitanju je David Rajčić. Dvadesetpetogodišnji fudbaler može da pokrije više pozicija u defanzivnoj liniji tima, a najčešće igra na pozicijama levog beka i štopera.

Foto: Fot: FK Rudar Plažane

David Rajčić - prvo pojačanje u Plažanima

 

Istovremeno, nakon dve i po sezone koliko je nosio dres Rudara, iz Plažana odlazi Stefan Malenović. Popularni "Stefi" u narednom periodu nastupaće za ekipu Sloge iz Despotovca.

Foto: Fot: FK Rudar Plažane

Nakon dve i po sezone došlo je vreme za rastanak - Stefan Malenović

 

Kada je reč o nastavku šampionata, ekipa Rudara iz Plažana će prolećnu premijeru imati u Vojniku gde će odmeriti snagu sa ekipom Sinđelića. Prvi ovosezonski duel dve ekipe Rudar je rešio u svoju korist rezultatom 4:0.

Treba napomenuti da se derbi prolećnog dela šampionata u okviru Međuopštinske lige Jug igra u 18. kolu kada će Rudar u Plažanima dočekati jagodinsku Koloniju. Izvesno je da će nakon tog susreta biti i rešeno pitanje putnika u viši rang, ukoliko dilema uopšte i postoji.

 

 

 

BONUS VIDEO: