TOBDŽIJE IZ KRAGUJEVCA: Arsenal ponovo bije bitke za povratak na stare staze!


IZVOR: Milan Đorđević - 03.01.2023 | 22:38


Dotadašnji stabilan zonaš Arsenal iz Kragujevca 2017. godine odlukom uprave usled teške finansijske situacije istupio je iz Zone Morava.

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac
TOBDŽIJE IZ KRAGUJEVCA: Arsenal ponovo bije bitke za povratak na stare staze!

Sledećih pet godina ekipa se nije takmičila u seniorskom fudbalu što je za mnoge i dan danas velika enigma. Istorija kluba, njegova slavna prošlost i dalje se pominjala zahvaljujući MIlanu Čimburoviću i Branku Smiljkoviću kroz svoje mlađe selekcije.

Bilo je pokušaja 2020. godine da se opet aktivira prvi tim, ali se usled svima znanih razloga od toga odustalo. U leto 2022. grupa entuzijazista predvođena novim predsednikom Milašinom Tomovićem, kao i trenerima Čimburovićem i Smiljkovićem odlučila se za preuzimanje koraka. Sportski deo priče poveren je mladom i perspektivnom treneru Veljku Stojanoviću koji je dobio odrešene ruke u formiranju igračkog kadra. 

Sastav Arsenala broji oko 30 igrača, uglavnom su svi ponikli u mlađim kategorijama. Ove sezone klub se takmiči u Trećoj gradskoj ligi Kragujevca i nakon jesenjeg dela prvenstva nalazi se na šestoj poziciji. 

Predsednik Tomović za naš portal povodom ponovnog aktivniranja kluba izjavio je:

- Nakon pet godina takmičarske pauze na poziv mojih prijatelja koji su treneri u mlađim kategorijama odlučio sam da prihvatim funkciju na kojoj sam sada. Pre svega, ambicije kluba jesu finansijska stabilizacija, poboljšanje infrastrukture kao i ulazak prve ekipe u viši rang. Za sada funkcionišemo uz pomoć sopstvenih izvora i sponzora kojima se ovom prilikom i zahvaljujem. Proći će još dosta vremena da se vratimo na staze stare slave, ali sa mladim sastavom imamo svetlu budućnost.

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

Kolektiv Arsenala

 

Trener Stanojević veruje u uspeh ekipe.

- Mi smo Arsenal i moramo razmišljati uvek šampionski. Cilje je prvo mesto i povratak u Drugu gradsku ligu za početak, a za dalje ćemo videti. U prošlom prelaznom roku došao je bukvalno ceo tim. Većina seniora je prošlo kroz mlađe kategorije, tako da svi dobro znaju šta i kako se traži od njih. Sve ovo na početku bila je po mnogima nemoguća misija, ali smo verovali da možemo formirati konkurentan tim i to smo na kraju i uspeli. Posebno bih istakao naša dva najiskusnija fudablera, Predraga Polovinu koji je kapiten i Marka Tatića. Momci koji su uzor mladima uz još nekoliko prekaljenih asova. Nekoliko sadašnji igrača koji su prihvatili poziv da se vrate su u ovom dresu osvajali kup grada i pehar šampiona Prve gradske lige Kragujevca. 

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

Simpatizeri tobdžija su se uželeli tima i mečeva

 

Neka zvučna imena igraju u Arsenalu, trener je skrojio tim baš po meri.

- Nenad Keljević, nekadašnji igrač Radničkog 1923 i Vodojaže je takođe naš član. Tu je i Miljan Kuč koji je igrao zonski rang takmičenja. Posebno smo ponosni na našu decu. Utakmice počinje sa minimum 5, 6 bonus igrača što je retkost i u višim rangovima takmičenja. Prosek godina je oko 18 i to je velika stvar i ponos za naš klub. Posebno bih istakao Iliju Vavana koji svojim talentom i umećem već sada pravi ozbiljnu razliku na terenu.

Arsenal prolećni deo prvenstva otvara na gostovanju ekipi Bukorovac. U prvom susretu na otvaranju sezone rezultat je bio 3:0 za tobdžije. Zaostatak za liderom je sedam bodova, po nekima veliki, ali i dostižan pogotovo imajući u vidu da je u igri još 30 bodova.

BONUS VIDEO: