PROMENA JE BILA OČEKIVANA: Nekadašnji superligaš u nastavak sezone ulazi sa novim šefom stručnog štaba!


IZVOR: Vladimir Vorih - 24.12.2022 | 11:05


Očekivanja u prvom delu aktuelne sezone bila su daleko veća u odnosu na ono što je ostvareno.

Foto: FK Jagodina
PROMENA JE BILA OČEKIVANA: Nekadašnji superligaš u nastavak sezone ulazi sa novim šefom stručnog štaba!

Navršava se puna decenija od kako je jagodinski fudbalski kolektiv stigao do trofeja namenjenog pobedniku nacionalnog kup takmičenja. Tog 8. maja 2013. godine na stadionu u Humskoj, fudbaleri Jagodine su u finalnom susretu Kupa Srbije savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 1:0 (strelac Milan Đurić) čime su u klupske vitrine uneli prvi trofej u šest decenija dugoj istoriji.

 

Od momenta kada su u sezoni 2015/16 izgubili status člana elitnog ranga srpskog fudbala. ekipa Jagodine se našla u izuzetno teškom trenutku tokom kojeg je u jednom momentu stigla do Druge gradske lige Jagodina.

Drugu sezonu uzastopno klub se takmiči u okviru Srpske lige Istok i sportska javnost je očekivala da se već naredne jeseni jagodinski klub može naći i u prvoligaškoj konkurenciji, ali prema dosadašnjim ostvarenjima potpuno je jasno da će navedeno, barem u aktuelnoj sezoni ostati nedosanjani san.

Pod rukovodećom palicom nekadašnjeg golgetera Crvene zvezde, Dušana Đokića klub je tokom 15 odigranih mečeva ostvario skor od sedam pobeda, dva remija i šest poraza što je bilo dovoljno samo za osmu poziciju po okončanju jesenjeg dela sezone.

Foto: youtube.com/printscreen

Novi šef jagodinskoj srpskoligaša - Marko Vidojević

 

Usled svega navedenog, tokom zimske pauze došlo je do promene na užarenoj jagodinskoj klupi, pa će ekipu u nastavku šampionata predvoditi novi trener Marko Vidojević

Četrdesetsedmogodišnji stručnjak u Jagodinu stiže iz Leotara iz Trebinja čiji je trener bio tokom prethodne jeseni, a tokom svoje trenerske karijere sedeo je na klupama crnogorskih ligaša Igala, Brskova iz Mojkovca, kotorskog Bokelja, Jezera iz Plava i OFK Grblja, a u dva navrata sedeo je i na klupi pirotskog Radničkog.

Na klupi Jgodine Vidojević će debitovati upravo i Pirotu gde će se na startu nastavka šampionata sastati ekipe Radničkog i Jagodine.

 

 

 

BONUS VIDEO: