KAKO JE DRAGAN STEVIĆ IZ SRBIJE PRE 14 GODINA UBISTVOM AJKULE U EGIPTU POSTAO SVETSKA VEST BROJ 1!? Šta se krije iza informacije koja je obišla kuglu zemaljsku! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.05.2024

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komsomolska pravda je u tom trenutku otišla najdalje, dajući objašnjenje ubistva ajkule koje se bazira na zakonima fizike, a sve to je bilo netačno!

KAKO JE DRAGAN STEVIĆ IZ SRBIJE PRE 14 GODINA UBISTVOM AJKULE U EGIPTU POSTAO SVETSKA VEST BROJ 1!? Šta se krije iza informacije koja je obišla kuglu zemaljsku! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Izvesni Dragan Stević, pre 14 godina, proslavio je Srbiju gotovo u celom svetu, kada je objavljena vest da je u stanju totalnog pijanstva u popularnom egipatskom letovalištu Šarm el Šeiku skočio na ajkulu i ubio je.

 

 

Agencija Njuz, Rusija tudej i niz tamošnjih televizija, makedonska Večer, hrvatski portali i niz drugih svetskih agencija u Africi i Aziji danima su pisali hvalospeve o podvigu Dragana Stevića, koji je tokom odmora i lepe pijanke uz plažu u Šarm el Šeiku ubio neman(!), ajkulu koja je povredila četvoro i usmrtila jednog turistu.

Komsomolska pravda je u tom trenutku otišla najdalje, dajući objašnjenje ubistva ajkule koje se bazira na zakonima fizike.

Na grafici se tada objašnjavalo kako je pijani Srbin, mase 80 kilograma, pri slobodnom padu i ubrzanju, približne vrednosti ubrzanja sile zemljine teže 10 metara po sekundi na kvadrat, proizveo silu od 800 njutna pri padu na ajkulu i sve to predstavila formulom. Pritom su konsultovali i stručnjake i svi skupa zaključili da ajkula, ipak, nije stradala od posledica fizičkog udarca pijanog Srbina - nego od srčanog udara!

Makedonci su citirali čak i Stevićevog druga, izvesnog Milovana Ubiparipu (27) koji je prisustvovao događaju.

– Izašli smo iz jednog noćnog kluba nešto pre četiri ujutru, već je bila zora, i odlučili da prošetamo pre spavanja. Ta litica nam je delovala interesantno još prethodnih dana, ali nikako nismo stizali da se popnemo gore. Došli smo do ivice, fotografisali mobilnim telefonom krajolik, a Dragan je u jednom trenutku rekao „Drži ovo pivo i gledaj sad!“, uhvatio zalet i skočio sa litice. Nisam mogao ni da pokušam da ga sprečim. Kad sam stigao do ivice, video sam ga u moru kako pliva i viče nešto, ali ništa nisam razumeo. Ispostavilo se da je pao na nešto mnogo tvrđe od vode i uganuo članak na levoj nozi. Nismo ni sanjali da je u pitanju bila ajkula. Saznali smo to jutros iz novina – ispričao je navodni Ubiparip.

Međutim, vrlo brzo se ispostavilo da je ova vest lažna i proizvod nekog duhovitog novinara sa poznatog satiričnog srpskog portala i da su na nju naseli i najveći svetski mediji. Novinar je u svojoj mašti otišao toliko daleko, da je imao i izjavu iz egipatskog Ministarstva turizma, koji su se na sva usta zahvaljivali Draganu Steviću.

Rusi su upravo krenuli da ispituju "kako stoje stvari"  sa egipaskom stranom priče i otkrili istinu - da je srpski portal svetskoj javnosti čestitao 1. april par meseci pre roka.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading