JESENJI PRVAK: Vinogradar iz Crkvenca spreman za viši rang!


IZVOR: Milan Đorđević - 07.12.2022 | 09:54


Vinogradar je pre devet sezona ispao iz Pomoravske okružne lige, ekipa je sada na dobrom putu da se vrati tamo gde joj je i mesto!

Foto: FK Vinogradar Crkvenac
JESENJI PRVAK: Vinogradar iz Crkvenca spreman za viši rang!

Do 12. kola sastav iz Crkvenca je bio u odabranom društvu ekipa koje su sa maksimalnim učinkom bile u svojim ligama. Poraz od prvog pratioca tima Strelište nije u mnogome poremetio planove Vinogradara

 

Titulu jesenjeg prvaka osvojili su sa učinkom 13-0-1 što je dovoljno za 39 boda. Dva manje ima prvi pratilac, dok je ekipa na trećoj poziciji udaljena čak deset bodova. Pored prvog mesta po broju bodova tim ima i najbolji napad i najbolju odbranu u ligi (51:12). O tituli jesenjeg šampiona kao i o daljim planovima za proleće popričali smo sa članom uprave kluba iz Crkvenca.

Pre svega kakvi su Vaši planovi bili pre početka ove sezone?

- Dogovoreno je da se pojačamo na određenim pozicijama i da napadnemo prva dva mesta koja vode u okrug, ali to nije bio naš primarni cilj koji bi hteli da ostvarimo po svaku cenu. Planirali smo da vidimo kako će sezona teći, tako ćemo videti šta i kako dalje. Za sad se ispostavilo da su naše želje na dobrom putu ka ostvarenju. 

Imate jako dobar sastav što pokazuje i samo stanje na tabeli, ko se po Vama najviše ističe u ekipi?

- Tu je pre svega mladi Petrović Veljko koji ima 20 godina i on je naš najbolji strelac. Mrežu protivnika pogađao je 12 puta u ovoj polusezoni. A ako bi morao da izdvojim nekog, mada su svi igrači odigrali perfektno prvi deo sezone, ali neka to bude kapiten Matić. Ivan je 82' godište i on je neki dirigent zadnje linije koja je primila samo 12 golova. 

Foto: FK Vinogradar Crkvenac

Petrović Veljko

Koji su Vaši sledeći koraci, polusezona je završena kreće zimski prelazni rok.

- Pre svega potrudićemo se da pronađemo sponzore kako bi ova priča bila izgurana do kraja kada se već put otvorio zahvaljujući igrama. U zavisnosti od odlazaka biće i dolazaka. Za sada smo zadovoljni igračkim kadrom, čak i u trenucima kada nismo bili kompletni zamene su odlično odradile posao. Ako ne bude neplaniranih odlaska verovatno svi ostajemo na okupu. Imamo i školu fudbala u koju se najviše uzdamo. POGLEDAJ GALERIJU

 

Infrastruktura je odlična, da li planirate neke nove dodatke? 

- Trebalo bi na proleće da odradimo sitnije radove oko i na stadionu, a nadamo se i da uz pomoć opštine Svilajnac uradimo i navodnjavanje i sistem sa prskalicama koje izlaze iz trave. To bi nam dosta pomoglo u vrelim i sušnim danima kako bi održavali travnatu podlogu. 

Pored igrača i uprave tu su i verni navijači koji prate i bodre klub.

- Tako je, hteo bih ovom prilikom da pohvalim sve navijače koji su bili uvek uz ekipu, kako na domaćem terenu tako i na gostovanjima. Takođe želim da se zahvalim i svim sponzorima koji su na neki način doprineli funkcionisanju kluba. Imamo velika očekivanja koja nam je donela prva pozicija na tabeli i spremni smo da ih ispunimo na proleće.

Vinogradar prolećni deo prvenstva Međuopštinske lige Sever otvara na gostovanju ekipi Jedinstva iz Duboka.

BONUS VIDEO: