OMLADINSKI STADION U NOVOM RUHU: Nastavlja se akcija Plave unije - biće radno na staroj Karaburmi!


IZVOR: Vladimir Vorih - 02.11.2022 | 14:19


Nema stajanja, velika akcija se nastavlja.

Foto: OFK Beograd
OMLADINSKI STADION U NOVOM RUHU: Nastavlja se akcija Plave unije - biće radno na staroj Karaburmi!

Nakon informacija da se OFK Beograd nalazi u nezavidnoj situaciji i da slavnom klubu preti nestanak sa srpske fudbalske mape, sportska javnost, ali ne i samo sportska, ustala je i pokrenula niz akcija kako bi se kolektiv koji je kroz svoju istoriju iznedrio takve fudbalske veličine kakvi su Mihajlo Andrejević, Blagoje Marjanović, Aleksandar Tirnanić, Sava Antić, Ilija Petković, Slobodan Santrač, Petar Borota,... 

 

Glavni nosioci spasonosnih akcija plavo-belih jesu pristalice ovog kluba koji su pored finansijske pomoći, pokrenule i kampanju čišćenja i sređivanja Omladinskog stadiona koji godinama unazad propada i nalazi se u prilično lošem stanju.

Pre nešto više od nedelju dana organizovano je prvo čišćenje sportskog zdanja na Staroj Karaburmi, a pripadnici organizacije "Klub prijtelja OFK Beograda" najavili su novo sređivanje stadiona za petak 4. novembra u 12 časova.

Foto: OFK Beograd

Nova akcija navijača OFK Beograda

 

Da podsetimo, Omladinski stadion je zvanično otvoren 10. avgusta 1957. godine utakmicom između novobeogradskog Radničkog i Spartaka iz Subotice. Stadion je u početku imao kapacitet od 28.000 mesta, ali su zabeleženi i mečevi kada se na tribinama ovog zdanja okupljalo i preko 30.000 navijača.

Postavljanjem stolica kapacitet je sveden na 19.100 mesta, od kojih je bilo 10.600 sedećih mesta.

Treba takođe napomenuti da su kroz istoriju na ovom stadionu kao domaćini nastupale i ekipe Crvena zvezdePartizana i već pomenutog novobeogradskog Radničkog.

 

BONUS VIDEO: