ŠEF STRUČNOG ŠTABA ZNA FORMULU USPEHA SVOG TIMA: Marković „talisman“ za Barajevo!


IZVOR: Republika - 19.10.2022 | 11:37


Barajevo ima svog „talismana“. Ima trenera za velika dela. Ima Igora Markovića koji zna fudbalski recet za uspeh svog tima.

Foto: Privatna arhiva
ŠEF STRUČNOG ŠTABA ZNA FORMULU USPEHA SVOG TIMA: Marković „talisman“ za Barajevo!

Samo neupućena sportska publika može da misli da smo „hit sezone“. Na ovom projektu radimo duže vreme, ko nas redovno prati zna sa kojim igračima raspolažemo i da su kvalitetni da ostvare visok plasman u ovom rangu takmičenja – podvukao je strateg Barajevaca.

 

Barajevo je „hit sezone“.

-Ne bih se složio sa tom floskulom. To može da misli ili izjavi samo neobaveštena sportska publika – priznao je na početku razgovora za portal Republika.rs, Marković.

Šta to zna Vaša verna publika?

-Poznaju naš model rada koji na treningu i na utakmicama prezentujemo nekoliko godina,. Poznaju kvalitet igračkog kadra. Poznaju naše fudbalske domete.

Od početka ovog prvenstva upoznaje vas kao sportski kolektiv šira fudbalska javnost?

-Čujemo i pamtimo svaki kompliment na račun našeg tima, ali „pričamo“ samo na terenu.

Foto: Privatna arhiva

Tandem za pobede Barajeva: Marković i kondicioni trener Matić

Tabela kaže: u stopu pratite vodeće timove?

-Imali smo plan da se ove takmičarske godine stacioniramo u prvih pet mesta. Kada smo videli da možemo i više, sportski „apetiti“ su nam porasli.

Igrači na terenu funkcionišu kao skladan sastav.

-„Kostur“ ekipe je sačuvan iz petog ranga. Uz nekoliko mladih igrača dovedenih da se „kale“ izbalansirali smo mladost i iskustvo i uspeli da proces materijalizujemo rezultatima.

 Gotovo nikada ne odmarate od fudbala?

-Vlasnik sam akademije fudbala „Pro elit“ u Sremčici koja ima 40 mališana. Uporedo smo uspeli da rehabilitujemo podmladak Barajeva, okupimo 70 ak dečaka iz regiona, vratimo ih redovnim treninzima i vratimo ih u formu. Čak pet fudbalera iz omoladinske škole konkurišu za prvi tim što je znak da hvataju ritam i prezentuju kvalitet. Za korak ispred svih po potencijalu je zadnji vezni Matija Marković. Uspevam da koordiniram sve, pomognem svakom treneru jer volim ono što radim – objasnio je Marković.

Foto: Privatna arhiva

Učitelji iz akademije "Pro elite" Igor Marković i Miljan Tišma

Ima li Barajevo vođu na terenu?

-Ne bih da izdvajam ni jednog igrača imenom i prezimenom jer smo mi organizovan, disciplinovan tim iz koga individualnim potencijalom, svaki trening, svaki meč, „iskoči“ neki pojedinac.

Skromni ste i u primanju komplimenata za Vaš lični učinak u uspehu Barajeva.

-Imam sreću što radim sa školovanim fudbalerima obrazovanim za ovaj rang takmičenja i za veće domete. Moj posao je da ih pet odsto usmerim ka napretku.

Vi ste talični za fudbalsko Barajevo?

-Uživam u napretku ekipe. Bitno mi je da tim ima „glavu“ i „rep“ da se zna ko šta radi u sastavu. Bitno mi je da se na terenu kroz igru vidi šta na treninzima uvežbavamo tokom radne nedelje.

Rezultati potvrđuju dobar timski rad.

-Prija pogled na tabelu.

Barajevo traži šansu za najviši plasman iz „drugog plana“.

-U grupi smo sa ekipama: PKB, Šušnjara koje u svakom smislu imaju uslove za viši rang, tu su i GSP Polet Dorćol čiji igrači su i zaposleni u pomenutoj firmi, pa Žarkovo... Videli smo da možemo da igramo sa svima, to nam je dodatni motiv za svaki sledeći izazov - napomenuo je strateg zonaša iz Batrajeva.

Igor Marković sam stvara šanse za uspeh svog tima, zato je „talisman“ za fudbalsko Barajevo.

BONUS VIDEO