GORNJOMILANOVČANI SU SAGLASNI: Nema odstupanja - Metalac i u Šapcu ide na tri boda!


IZVOR: Republika - 24.08.2022 | 12:00


Ekipa iz grada podno planine Rudnik ostvaruje zacrtane ciljeve na startu sezone.

Foto: Ivica Milošević
GORNJOMILANOVČANI SU SAGLASNI: Nema odstupanja - Metalac i u Šapcu ide na tri boda!

Metalac je pobedama na dva uzastopna meča kod kuće, protiv Vršca 4:1 i u nedelju protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice 2:0, ispunio plan da osvoji maksimalan broj bodova iz dvomeča pred svojom publikom i okrene se planovima za pozitivne ishode na gostovanjima. Ipak, to neće biti nimalo lako. Nije bilo lako ni protiv Mitrovčana, koji su, posle ulaska u zaostatak od dva gola već do 16. minuta, krenuli na sve ili ništa, pritiskajući Metalčevu odbranu do samog kraja.

 

- Opet se pokazalo da smo kompaktni i efikasni samo kad ne odstupamo od dogovorenog plana s trenerom. Nema potrebe za improvizacijom na koju smo se ranije možda previše oslanjali - istakao je stub veznog reda plavobelih iz Milanovca, Stefan Fićović.

Upitan da li je Metalac nakon dve sjajne akcije i brzog vođstva, a naročito u drugom poluvremenu, odigrao s namerom povučenije, rekao je:

- U prvom smo imali momentum koji je stvoren protiv Vršca, u drugom smo definitivno morali da budemo oprezniji. Publika je, kako sam čuo, htela da nastavimo ofanzivno i postignemo još golova, ali kad protivnik sve snage upotrebi da napada i stigne zaostatak, teško je bez stalno kontrolisati sredinu terena i ugroziti ih na drugoj strani. Nismo to uradili s nekim ciljem, oni su prosto jako dobra ekipa. Ali naša odbrana je to bez mnogo problema izdržala i sasvim smo zadovoljni s dva gola u mreži Radničkog - ocenio je Fićović.

Naredni susret za Metalac biće drugi na strani u dosadašnjem toku prvenstva. Prvi je bio u Inđiji (2:2). U okviru 5. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije, Gornjomilanovčani igraju protiv Mačve u subotu od 19 sati.

 

 

 

 

BONUS VIDEO: