OTKRIVAMO DA LI SU RODITELJI KOSTE KECMANOVIĆA BILI VERNICI! Evo da li su slavili slavu!


IZVOR: Republika - 27.10.2023 | 12:46


Republika.rs otkriva šta se dešavalo u porodičnom domu Kecmanovića, kao i da li su bili vernici i slavili slavu.

Foto: Privatna arhiva, shutterstock, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter
OTKRIVAMO DA LI SU RODITELJI KOSTE KECMANOVIĆA BILI VERNICI! Evo da li su slavili slavu!

Trinaestogodšnji dečak-ubica, Kosta Kecmanović, 3. maja 2023. godine zavio je u crno čitavu zemlju. Naime, on je pomenutog dana otišao u školu sa oružjem koje je ukrao od oca i rancem punim molotovljevih koktela i izvršio nezapamćen zločin.

Usmrtio je devet svojih vršnjaka i čuvara škole, a onda sam pozvao policiju i mirno ih sačekao. Nakon zločina je prebačen na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Foto: promo/printscreen/facebook

Kosta Kecmanović, dečak-ubica

Kecmanovići nisu slavili slavu?

Ekipa portala Republika.rs razgovarala je sa komšijama Kecmanovića, a oni su nam otkrili kako su izgledala njihova porodična okupljanja, kao i da li su slavili verske praznike i slavu.

- Svaki praznik su proslavljali, kuća im je uvek bila puna ljudi, slavili su i slavu, dolazilo je na desetine gostiju koji bi ostajali do kasno u noć i slavili sa njima važne datume. Međutim, od korone se sve promenilo. Prestali su da slave slavu, praznike su proslavljali samo u najužem krugu, više im nije dolazilo toliko ljudi, sve su sveli na minimum. Tako je ostalo i nakon pandemije, zašto, ne znamo, ali se u njihovoj kući više nije slavilo kao nekada - rekla nam je komšinica Kecmanovića.

Foto: Instagram, twitter

Miljana Kecmanović

Protiv Kostinih roditelja podignuta optužnica

Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice, nalazi se u pritvoru otkada je njegov sin izvršio krvavi pir. Protiv njega je podignuta optužnica - sumnjiči se da je obučavao sinakako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Protiv majke Koste Kecmanovića, Miljane Kecmanović, takođe je podignuta optužnica jer je na čauri koja je pronađena ispred kabineta za istoriju, u kom je dečak-ubica izvršio masakr, pronađen njen DNK.

Nakon što je optužnica protiv nje podignuta, njoj je određena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa svedokom K.K., te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu.

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

Roditelji nastradale dece tužili roditelje Koste Kecmanovića

27 članova porodica žrtava, koje je Kecmanović 3. maja usmrtio u OŠ ''Vladislav Ribnikar'', tužili su Vladimira i Miljanu Kecmanović, kao i školu.

Zastupnik oštećenih porodica ubijene dece i čuvara u ovoj parnici traži od tuženih da isplate milionsku naknadu za pretrpljene duševne bolove, patnju i strah. Svako od 27 tužilaca traži odštetu po 100.000 evra, što je ukupno 2,7 miliona evra.

BONUS VIDEO