KUSTURICA NAJAVIO NOVI FILM: Snimanje počinje DO KRAJA GODINE, a ovo su DETALJI!

Autor:

Zabava

22.03.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji film čuvenog reditelja bio je "Na mlečnom putu" iz 2016. godine.

KUSTURICA NAJAVIO NOVI FILM: Snimanje počinje DO KRAJA GODINE, a ovo su DETALJI!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Slavni Emir Kusturica najavio je snimanje novog ostvarenja i to skoro deceniju nakon što je objavljen njegov poslednji film "Na mlečnom putu" iz 2016. godine u kojem su glavne uloge igrale Sloboda Mićalović i Monika Beluči.

Ovog puta priprema film "Zločin i kazna", po motivima istoimenog romana Fjodora Dostojevskog, a zatim i "Lavr" po delu ruskog pisca Evgenija Vodolazkina.

Kusturica se ovog puta vraća na snimanje i donosi novu priču motivisanu romanom Dostojevskog. Reditelj je pred prijateljsku fudbalsku utakmicu Srbije i Rusije otkrio da uskoro završava pisanje scenarije.

Mislim da ću u aprilu uspeti da završim scenario, a zatim ćemo u septembru početi sa pripremama i mislim da ću do kraja godine započeti snimanje filma. Snimaćemo tokom zime, leta i jeseni - rekao je Kusturica za Sputnjik.

Reditelj je istakao da je odrastao uz dela ruskih pisaca, pa odatle ljubav prema ruskoj književnosti.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Zato što sam odrastao uz Dostojevskog, Puškina, Gogolja, Bunjina, to sam čitao kao mali. Nisam voleo da čitam, ali mi je majka rekla da je to neophodno, tako da sam pročitao mnogo dela ruskih pisaca - rekao je Kusturica.

Film "Na mlečnom putu" premijeru je doživeo na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, a na ovom snimanju sprijateljile su se Monika Beluči i Sloboda Mićalović.

Tokom snimanja filma "Na mlečnom putu" imala sam isti tretman kao i Monika. Nisu dozvolili da se osetim manje vrednom što nemam svetsku slavu kakva je njena - izjavila je jednom prilikom Sloboda i dodala:

- Ponašale smo se kao da se znamo oduvek, kao da smo koleginice sa klase. Imam samo reči hvale za nju, bila je uvek tu za mene kao velika podrška. Volim povišeni adrenalin na setu, sve scene sam uradila sama, bez kaskadera. Monika se čudila i govorila mi da nisam cirkuzant, već glumica, i da ću se povrediti. Bila je brižna poput majke - otkrila je Sloboda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading