MILOVAN GLOGOVAC SAHRANJEN PORED SVOJE MILENE: Sastao se sa suprugom i sinom u CARSTVU NEBESKOM!

Autor:

Zabava

19.02.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac ispraćen na večni počinak na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

MILOVAN GLOGOVAC SAHRANJEN PORED SVOJE MILENE: Sastao se sa suprugom i sinom u CARSTVU NEBESKOM!

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/R. PRelic

Na Starom pravoslavlnom groblju u Pančevu sahranjen je Milovan Glogovac, koji je preminuo šest godina nakon što je sahranio sina Nebojšu, a potom i suprugu Milenu. 

Otac glumca Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac, počivaće pored supruge Milene, koja je preminula koja je preminula ubrzo nakon smrti sina. Bili su u braku od 1968. godine i izrodili sina Nebojšu i ćerku Bojanu.

 

 

Na čelu tužne povorke bili su unuci Milovana Glogovca, Gavrilo i Miloš koje je glumac Nebojša Glogovac dobio u braku sa svojom prvom suprugom Minom. Sahrana Milovana Glogovca ujedinila je porodicu, pa su ga na večni počinak ispratili i Nebojšina prva supruga Mina, kao i udovica Milica, mnogobrojna rodbina, prijatelji, kao i Nebojšine kolege glumci.

Gavrilo, sin Nebojše Glogovca, došao je na groblje sa svojom tetkom Bojanom, inače rođenom sestrom pokojnog glumca.

Oproštajni govor održao je sveštenik, kolega i prijatelj pokojnog Milovana Glogovca:

- U knjizi njegovog života piše da se prota Milovan upoznao sa Hristom kao dete i ostao sa njim večno da živi. Bio je primer nepokleka, odanosti Hristu i pravdi njegovoj. Snaga njegovog primera bila je jača od bilo koje reči. Svojim životom je svedočio Hrista, ne samo životom, nego svojom rečju. Dostojanstven i postojan u molitvi, radujući se sa radosnima i žaleći sa ožalošćenima. Svojim problemima nikada nije hteo da opterećuje druge. Neizmerno se žrtvovao za sve one koji su izbegli sa svojih ognjišta. Sve vreme je prota Milovan nosio u svome srcu nosio Hristovu reč. Vera mu je bila stamenija od hercegovačkog kamena i šira od banatske ravnice. Rastanak sa prerano preminulim sinom Nebojšom, Milovan i Milena su teško podneli, ali nisu bili neutešni, Gospodu su se molili da se sa njim sastanu u carstvu nebeskom.

Opelo je održano ispred Hrama Svetog velikomučenika Georgija na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu. 

Prota Milovan preminuo je u noći između prošlog četvrtka i petka, šest godina nakon smrti sina, čiji odlazak nikad nije preboleo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading