OVDE ĆE BITI POSTAVLJENA URNA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Pre njega još jedna glumačka legenda imala je ISTU ŽELJU!

Autor:

Zabava

22.11.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih glumaca jugoslovenske kinematografije, Žarko Laušević, preminuo je u 63. godini posle kratke borbe sa teškom bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu glume

OVDE ĆE BITI POSTAVLJENA URNA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Pre njega još jedna glumačka legenda imala je ISTU ŽELJU!

Foto: Republika.rs, ATAImages

Poslednji pozdrav slavnom glumcu Žarku Lauševiću upućen je juče na komemoraciji i ispraćaju za kremaciju na Novom groblju u Beogradu. Laušević je preminuo u 63. godini, a njegove kolege, prijatelji i poštovaoci okupili su se da mu odaju poslednju počast. U skladu sa njegovom željom, ispraćaj je protekao mirno i bez velikih ceremonija.

Ipak, odluka da bude kremiran iznenadila je mnoge, budući da je to retka pojava među velikim imenima sa naše scene. Međutim, Laušević nije jedini glumac koji je izrazio želju da bude kremiran. Bekim Fehmiu, slavni jugoslovenski glumac, takođe je kremiran na Novom groblju u Beogradu nakon tragične smrti 2010. godine.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATAImages

Žarko Laušević sahrana

Fehmiu je ispraćen uz zvuke Betovenove "Ode radosti", a njegova velika želja bila je da mu pepeo bude prosut u reku Bistricu u Prizrenu. Veran Matić je otkrio da je urna preminulog glumca prošvercovana na Kosovo kako bi se ispunila njegova želja.


Ipak, po važećem Zakonu o sahranjivanju i grobljima iz 2005. godine, urna se može sahraniti samo na tačno utvrđenim površinama uređenim urbanističkim planom ili odlukom opštine. U Beogradu, to je moguće u Kolumbarijumu, Rozarijumu ili Vrtu sećanja na Novom groblju.

Veliki broj ljudi okupio se na komemoraciji i ispraćaju Žarka Lauševića kako bi mu odali poslednju počast. Umetnik je ispraćen uz zvuke pesme iz serije "Sivi dom" koja mu je donela veliku popularnost. Opelo nije služeno, a gde će počivati urna glumca još uvek nije poznato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading