"NEĆU DA ZARAĐUJEM NA KRVI NAŠIH NARODA" Miki Manojlović odbio ŠOK PONUDU američkog reditelja!

Autor: P. R.

Zabava

19.11.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miki Manojlović je otkrio da je odbio slavnog reditelja zbog stereotipa o "lošim momcima sa istoka".

"NEĆU DA ZARAĐUJEM NA KRVI NAŠIH NARODA" Miki Manojlović odbio ŠOK PONUDU američkog reditelja!

Foto: Republika.rs

Miki Manojlović

Proslavljeni srpski glumac Miki Manojlović, poznat po svojim ulogama u kultnim ostvarenjima, nedavno je otkrio jednu zanimljivu činjenicu iz svoje karijere. Iako je igrao u brojnim filmovima koji su postali klasici domaće kinematografije, Manojlović je odbio jednu ulogu koja je mogla da mu donese značajan uspeh u Holivudu.

Naime, glumac je otkrio da mu je čuveni reditelj Stiven Spilberg lično ponudio ulogu u svom filmu "Mirotvorac", međutim, Manojlović je odlučio da je ne prihvati zbog stereotipa koji se vezuje za likove sa istoka.

- Ja ne mogu i nikada nisam želeo, niti ću, igrati loše momke sa istoka. Jednu od tih uloga mi je nudio Spilberg. Ne mogu! Na istoku ima veoma loših momaka, ali to je bio trend, da su loši momci sa istoka uzrok problema, a koje ćemo mi opremljeni "high tech" tehnologijom da rešimo. Taj stereotip loših momaka sa istoka i to sa istoka na kom sam ja rođen? Nisam mogao na krvi tih naroda da zaradim nijedan dolar - izjavio je Manojlović u emisiji "Nedeljom u 2".

Republika

Foto: shutterstock

Stiven Spilberg

Iako je odbio ovu ulogu, glumac je nastavio sa uspešnom karijerom i ostvario brojne zapažene uloge. Njegovo ime i dalje se vezuje za neka od najboljih ostvarenja domaće kinematografije, poput "Otpisanih", "Undergrounda" ili "Otca na službenom putu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading