Maja Gojković otvorila izložbu o Miši Janketiću: Posedovao je redak glumački dar!

Autor:

Zabava

16.06.2022

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložba "Mihailo Miša Janketić - Pozorišna posveta" o jednom od naših najvećih glumaca, otvorena je u Muzeju pozorišne umetnosti.

Maja Gojković otvorila izložbu o Miši Janketiću: Posedovao je redak glumački dar!

Foto: Tanjug/D. KONSTANTINOVIĆ

Posetioci će moći da pogledaju panoe sa nagrađenim predstavama i ulogama koje je čuveni umetnik ostavio iza sebe.

Prikazane su hronološki, kao priče sa naslovom, fotografijama, citatima i Mišinim razmišljanjima, a sastavni deo panoa su i inserti iz njegovih uloga na QR kodovima, kao i izbor iz poezije, koju je Janketić govorio s velikom ljubavlju.

Uz poruku da je od velike važnosti da negujemo i sačuvamo uspomenu na najveća imena naše kulture izložbu je otvorila ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, koja je istakla da je Janketić tokom karijere ostvario uloge o kojima se i danas priča.

Republika

Foto: Tanjug/D. KONSTANTINOVIĆ

 

- Za 60 godina rada i igranja na najznačajnijim beogradskim, srpskim i jugoslovenskim scenama, ostvario je uloge o kojima se i danas priča. O njima se, bez obzira na protok vremena, i danas razgovara među kolegama, kritičarima i pozorišnim znalcima - rekla je Gojković i naglasila da je posedovao redak glumački dar i neiscrpan talenat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading