BUKTI RAT NA RTS! Breskvica i Teja Dora se nadmeću koja je veća Srpkinja! Ovo niko nije očekivao! (FOTO)

Autor:

Zabava

02.03.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljuta borba rivalki za tron ovogodišnjeg predstavnika Srbije za Evrosong!

BUKTI RAT NA RTS! Breskvica i Teja Dora se nadmeću koja je veća Srpkinja! Ovo niko nije očekivao! (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Nemanja Pančić

Nakon što je javnost saznala ko su finalisti Pesme za Evroviziju u prvi plan su izbile dve favoritkinje - Anđela Ignjatović Breskvica i Teodora Pavlovska Teya Dora, koje se iz potpuno suprotnih muzičkih žanrova svojim izjavama nadmeću koja je veća Srpkinja i čija pesma više slavi patriotizam, dok obe stoje na tronu rivalstva uoči finala Pesme za Evroviziju.

Foto: Printscreen/RTS1

Breskvica

 

 

Naime, dok Breskvica trpi najsnažnije udarce i najglasnije pohvale u isto vreme zbog pesme koja je izazvala veliku buru zbog teksta, za Teyadoru je nedvosmisleno - lila Ramonda je simbol primirja u Prvom svetskom ratu, međutim, obe i te kako svoju pesmu doživljavaju pravom srpskom, koja ima jaku poruku i treba da predstavlja Srbiju na prestižnom takmičenju.


- Osoba koja predstavlja Srbiju je iz Srbije, samim tim ima nešto srpsko. I moja pesma ima takođe nešto, melodiju koja je srpska, ali je prekomponovana s modernim aranžmanom. Ramonda ima više značenja, ali ja volim da je vidim kao srpski feniks, iz velike patnje možeš da izađeš kao pobednik - rekla je Teya Dora, dok je Breskvica bila više patriotski nastrojena.

 
- Pesma mora biti srpska, da ima srpska obeležja, tekstualno i muzikalno, moraš da pokažeš svoju zemlju, moja pesma ima taj srpski vajb - rekla je Breskvica, pa dodala:
- Samo moja i Teodorina pesma bi trebalo da predstavljaju Srbiju, to je ono pravo. Mi, Srbi, smo posebni i to treba da se pokaže, mi smo nebeski narod - rekla je pevačica čiji je kostim podsećao na narodnu nošnju s krilima, dok je Teya Dora imala više stilizovan i moderniji nastup za pesmu čije simbolika je jako moćna.

Foto: ATAImages

Teya Dora

 

Inače, značka Ramonde se nosi na reveru na dan 11. novembra, kad se slavi Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u kojem je Srbija podnela ogromne žrtve za pobedu sa saveznicima. Teya Dora je nastupala pod rednim brojem 11, te je i pesmu poslala na konkurs javnog servisa baš u noći između 10. i 11. novembra i to uveče, u 11.11.

Foto: RTS

Konstrakta

 

Konstrakta ponovila sličan nastup 
Pre dve godine prala ruke, sad mesila hleb 


Nastup Konstrakte u drugoj polufinalnoj večeri Pesme za Evroviziju iščekivao se s nestrpljenjem, a mnogi su se pitali šta je umetnica pripremila za ovogodišnje takmičenje.
Njen performans sa numerom In Corpore Sano pre dve godine osvojio je preko noći čitavu Evropu, a sada se takmiči s numerom "Novo, bolje". To novo zahtevalo je i novi performans, a prvi utisak je da čitav nastup nosi atmosferu od pre dve godine. Ovoga puta pevačica ipak ne pere ruke u lavoru, ali zato mesi hleb u povećoj posudi. Čekajući da hlebno testo naraste, Konstrakta se pita: "Doktore, šta mi je", a sudeći po prvim reakcijama, publiku i ovoga puta i te kako intrigiraju stihovi njene pesme. Od teze da "proverene stvari ne treba menjati" do onoga da je "ponavljanje majka mudrosti", Konstrakta je definitivno uspela da ponovo izazove veliku pažnju javnosti.


- Nova, bolja, jača i sve zdravija, dok ne umre - rekla je Konstrakta u grin rumu posle nastupa.  

Foto: ST/Dragan Kadić

Zejna 

 


Top pet na kladionicama: Breskvica, Teya Dora, Konstrakta, Zejna i Zorja Pajić
Predviđanja kladionica o predstavniku Srbije na izboru našeg predstavnika na Pesmi Evrovizije nisu se znatno menjala pre takmičenja i sada, kad zvanično imamo 14. finalista, među kojima se izdvojilo top pet imena i to ženskih takmičarki koje prednjače ubedljivo u odnosu na ostale. Breskvica sa svojom pesmom "Gnezdo orlovo" još se nalazi na prvom mestu, dok je slede Teya Dora sa "Ramondom" i Konstrakta s numerom "Novo, bolje". Četvrta se na kladionicama nalazi Zejna, a odmah iza nje je i Zorja.

Foto: Printscreen/RTS1

Zorja Pajić

 

Finale Pesme za Evroviziju biće održano večeras, s početkom u 21 čas, a isto veče žiri i publika zajedno će doneti odluku o tome ko će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Malmeu u maju ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


Komentari (0)

Loading