OTKAZAN KONCERT TONIJA CETINSKOG U SARAJEVU: Pevač šokiran, stiglo zvanično saopštenje!

Autor:

Zabava

30.01.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkazan je koncert Tonija Cetinskog u Sarajevu, koji je trebalo da se održi 10. februara ove godine!

OTKAZAN KONCERT TONIJA CETINSKOG U SARAJEVU: Pevač šokiran, stiglo zvanično saopštenje!

Foto: shutterstock, ATA Images

Hrvatski pevač Toni Cetinski trebalo je da 10. februara održi koncert u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u ovom gradu, a sada je zvanično potvrđeno da je koncert otkazan.

- Iako je Vlada Kantona Sarajevo, na zahtev organizacijskog odbora za obeležavanje 40. godišnjice ZOI-a, osigurala i doznačila sredstva za koncert Tonija Cetinskog, Gradsko veće je u sredu, 24. januara donelo odluku da ne prihvati pokroviteljstvo pravdajući svoju odluku zakonskim preprekama - navodi produkcijska kuća "Stage Production", prenosi "Klix.ba".

Republika

Foto: ATA Images

Toni Cetinski

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, prethodno je izjavila da je odluka o neprihvaćanju pokroviteljstva doneta jer je organizator koncerta registrovan kao d.o.o. društvo, te je iz tog razloga Gradsko veće donelo takvu odluku.

- Međutim, prema odluci Gradske uprave Grada Sarajeva o uslovima i postupku prihvaćanja pokroviteljstva objavljenog u Službenim novinama Kantona Sarajevo se navodi da zahtev mogu podneti pravna i fizička lica te organizatori društvenih, naučnih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija, što znači i d.o.o. društva kao pravno lice. Prema članu 2. istog pravilnika navodi se da gradonačelnik donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz finansijske obaveze Grada do 25.000,00 KM, dok Gradsko veće donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz finansijske obaveze u iznosima većim od 25.000 KM - dalje navodi organizator.

Republika

Foto: Credit: Hatim Kaghat / Zuma Press / Profimedia

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva

Ova produkcijska kuća dalje navodi da je na prvoj sednici organizacionog odbora prihvaćen predlog da se koncert Tonija Cetinskog uvrsti u službeni program, kao i da je sednici prisustvovala gradonačelnica Benjamina.

- Nadalje, 22. decembra je organizacioni odbor uputio zahtev Vladi Kantona Sarajevo u kojem traži sredstva za program obeležavanja 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu, između ostalog i za koncert Tonija Cetinskog koji je uvršten u isti. Na pres konferenciji održanoj osmog januara na kojoj su, između ostalih, bili prisutni predsednik organizacionog odbora Jasmin Ademović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i gradonačelnica Benjamina Karić predstavljen je program obeležavanja, uključujući i koncert Tonija Cetinskog. Na četvrtoj sednici organizacionog odbora održanoj 22. januara donet je zaključak o raspodeli sredstava dobijenih od strane Vlade Kantona Sarajevo u kojem se između ostalog navodi - primena Odluke o uslovima prihvaćanja pokroviteljstva Grada Sarajeva 60.000 KM za pokroviteljstvo koncerta Tonija Cetinskog u organizaciji Stage Production d.o.o. Sarajevo pokroviteljstvo Gradskog veća. Zaključak je upućen gradonačelnici Grada Sarajeva, Gradskoj službi za obrazovanje, kulturu, sport i mlade te Gradskoj službi finansija na dalje postupanje - naveli su organizatori.

- Uzimajući u obzir pravilnik o uslovima pokroviteljstva Grada Sarajeva, uvrštavanje koncerta u službeni program obeležavanja, zahtev Organizacionog odbora upućen Vladi Kantona Sarajevo te zaključak Organizacijskog odbora o prihvaćanju pokroviteljstva, ostaje nejasno na bazi čega je Gradsko Veće donelo svoju odluku. Takođe je nejasno, ako nije bilo 'zakonske osnove' da se podrži koncert, zašto je isti najavljen na službenoj pres konferenciji održanoj osmog januara - zaključuju iz "Stage Production".

Republika

Foto: Facebook, Dragan Kadić

Toni Cetinski o otkazivanju koncerta

Podsetimo, čim se saznalo da Toni treba da održi koncert, mnogi građani Sarajeva su se pobunili, jer su smatrali da treba da peva neko rođen u ovom gradu. On se oglasio na društvenim mrežama pre zvanične potvrde.

- Izjava povodom otkazivanja koncerta u Sarajevu!!!!!!
Nek sam i ja to doživeo. Eto da i mene neko zabrani iliti da otkaže koncert. Sada sam i to doživeo. Nemam problem s otkazivanjem koncerta, no još nismo dobili ništa službeno. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide.

Sva moja snaga i energija sada su usmerene na koncert koji dugujem publici već dugo, a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31. 5. 2024. i na njemu smeju prisustvovati svi narodi i entiteti s ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav! Ovim ćemo koncertom moja publika i ja obeležiti 35 godina mog delovanja. Ulaznice kreću u prodaju za koji dan. Za koji dan , tačnije 29. 1. izlazi i dugoočekivani duet s mladim i izvrsnim pevačem Adijem Šošem.

Tako da, eto, sve se poklopilo da pesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima. S naglaskom na deo stihova: "Nije važno gde se moliš, po kojoj Svetoj knjizi... Samo je važno da l' si čovek ili nisi!!!" - napisao je Toni na društvenoj mreži Fejsbuk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading