ESTRADA POŠTUJE OBIČAJE! Poznati farbaju jaja, u domovima vlada tradicionalni duh, evo kako obeležavaju Veliki petak! (FOTO)

Autor:

Zabava

14.04.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati poštuju tradiciju i običaje.

ESTRADA POŠTUJE OBIČAJE! Poznati farbaju jaja, u domovima vlada tradicionalni duh, evo kako obeležavaju Veliki petak! (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić, ATA Images, Shutterstock

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Veliki petak, a ono što svi rade na današnji dan jeste farbanje jaja. Prema običajima najpre se farba crveno jaje koje ostaje u kući do sledećeg Vaskrsa i predstavlja Čuvarkuću.

Poznati su se i ove godine potrudili da svoje trpeze ulepšaju i jaja što šarenije ofarbaju, a mnogima su u tome pomogli i najmlađi.

Luna Đogani podelila je fotografiju pred farbanje jaja i pokazala koje će sve boje i tehnike koristiti, a kakva će biti na kraju ostaje da vidimo.

Kija Kockar se odlučila za tradicionalnu crvenu boju, te je sva jaja ofarbala isto.

Jelena Bačić Alimpić je pokazala šarenoliku trpezu punu šarenih jaja, a sve je dekorisala uz porelanske zečeve koji su doprineli dodatnoj uskršnjoj dekoraciji. Dok je voditeljka Dragana Katić pokazala kako izgleda njen Čuvarkuća.

Glumica Tamara Dragičević se ove godine odlučila za jednobojna i pastelna jaja, a njen primer je pratila i model Danijela Dimitrovska. Glumica Marija Karan je sa druge strane odlučila da koristi jarke boje.

Ćerke Goce Božinovske Zorana Šijan i Jelena Vučković su podelile fotografije iz svojih domova i dok se Zorana opredelila za dekupaž tehniku, Jelena se odlučila za jarke boje.

Pevačica Aleksandra Mladenović je otkrila na koji način ona farba jaja, te je podelila snimak na kom vadi jaje iz jarko crvene boje. S druge strane, Jeleni Kostov u farbanju jaja pomaže njen sin, a sudeći po fotografiji veoma je maštovit i talentovan.

Bivša rijaliti učesnica Aleksandra Subotić pokazala je proces farbanja jaja koja je do sada ofarbala u jednobojne boje, dok je Nikola Grujić Gruja pokazao kako ove godine jaja farba njegova ćerka.

Pevač Ljuba Perućica pohvalio je svoju suprugu i pokazao na koji način je ona ofarbala jaja ove godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading