Dirljiva ispovest Tozovca iz karantina: Ovo nije virus, napalo nas je zlo, uplašen sam jer mi se još živi!

Autor:

Zabava

04.04.2020

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Predrag Živković Tozovac (84) nalazi se u izolaciji sa suprugom Emilijom, a sada je otkrio koliko mu teško pada ova pošast, koja je zadesila ceo svet.

RepublikaFoto: twitter.com/ Koncerti Zurka
Predrag Živković Tozovac

Kako i sam kaže, svašta je preživeo, ali nije verovao da će ga još i ova katastrofa strefiti, te je priznao kako provodi dane u karantinu.

- Ko se nadao da će ovaj virus biti ovoliko rasprostranjen. To nije samo u lokalu, zahvatilo je ceo svet. Ovo je neko novo zlo! Imali smo variola veru, pa kugu, sve smo to preživeli, a ko se nadao da će ovako nešto da nas snađe sada - rekao je za Pink.rs Tozovac.

* Vidimo da ste veoma savesan građanin jer od prvog dana poštujete pravila vanrednog stanja. Recite nam kako izgleda vaš život u izolaciji s obzirom na to da imate 84 godine?

- Pridržavam se svega što je struka rekla i državni organi. U kući sam, ne mrdam. Veoma sam uplašen, još mi se živi. Po ceo dan čitam i slušam vesti o koronavirusu. Nije mi svejedno. Vreme ubijam i slušajući muziku i gledajući filmove. Muzika je moj život i ona mi je pomagala u najtežim trenucima u životu. Volim sve vrste muzike - romanse, šlagere, sve. Sve sam vam time rekao.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Predrag Živković Tozovac

* Ko brine o vama dok ste u izolaciji?

- Supruga i njena ćerka su uz mene i sve što treba tu su da mi pruže, ugode. Nadamo se da će ovo brzo proći. Plaši me to što najveći stručnjaci na svetu još nemaju lek za taj opaki virus, već se pacijentima daju neki lekovi koji su korišćeni u doba nekih drugih, sličnih pandemija. Izolacija je zato jedina borba trenutno.

* Koji su to najteži trenuci koje pamtite u životu?

- Prošao sam dosta toga. Ovo jeste strašna stvar koja nas je zadesila, ali bilo je i gorih koje ne mogu da se porede. Okupacija '41. godine, zlo nad zlim. Niste smeli na ulicu da provirite, policijski čas. Rođen sam u Kraljevu 1936, a taj grad je bio najveće srpsko stradalište. Ja sam jedno od tih siročića koji su preživeli. Oca su mi streljali, kuma, koji je imao 12 godina. Strašna su to sećanja.

Tozovac: Supruga i njena ćerka su uz mene i sve što treba tu su da mi pruže, ugode

* Koji je vaš savet građanima Srbije? Svedoci smo da mnogi stariji od 65 godina ne poštuju naredbe koje su striktno izrečene nakon uvođenja vanrednog stanja.

- Ljudi, ovo nije nikakva šala! Strogo svi treba da se pridržavaju onoga šta ljudi iz struke kažu. Dakle, disciplinovano ponašanje, pre svega! Molite se bogu da ovo što pre prođe.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Bekuta i Mrka brinu o meni, kao i moja Merima Njegomir!

* Da li vas je pozvao neko od kolega da vidi kako ste u ovim danima? Sa kim uopšte komunicirate sa estrade?

- Nedavno me je pozvala Ana Bekuta. Baš me je obradovala i dirnula, ona i Milutin su divni ljudi. Često se čujem sa mojom Merimom Njegomir. Ona je divna žena i majka za primer. U kontaktu sam sa Novicom Negovanovićem i Gedžom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading