TEŠKA NOĆ PRED NAMA! Najnovije upozorenje RHMZ! U ovim delovima Srbije sutra i sneg!

Autor:

Vesti

16.04.2024

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zoni fronta, severozapadni vetar će ponegde dostizati i udare olujne jačine.

TEŠKA NOĆ PRED NAMA! Najnovije upozorenje RHMZ! U ovim delovima Srbije sutra i sneg!

Foto: Shutterstock

Do kraja dana pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, glasi najnovije upozorenje RHMZ.

U Vojvodini i centralnoj Srbiji duvaće umeren i jak severozapadni vetar, dok će temperatura biti u padu.

U zoni fronta, severozapadni vetar će ponegde dostizati i udare olujne jačine.


- Sutra, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg - kažu u RHMZ.

- Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °S, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Hladni front koji je zahvatio Hrvatsku prouzrokovao je jak talas zahlađenja u Srbiji, dovodeći do drastičnog pada temperatura širom zemlje. U Valjevu je za samo sat vremena temperatura pala za čak 9 stepeni, dok je u Beogradu zabeležen pad od 5 stepeni, a u Sremskoj Mitrovici temperatura je opala za 4 stepena.

Prema meteorološkim najavama, očekuje se da će temperaturne razlike u odnosu na prethodne dane biti čak 15 stepeni. U Valjevu je temperatura pala sa 26 stepeni na 17 stepeni za samo jedan sat, dok je u Sremskoj Mitrovici zabeležen pad sa 16 stepeni na 12 stepeni. U Beogradu je takođe primećen značajan pad temperature, sa 20 stepeni na 15 stepeni za samo sat vremena.

Više o ovome u odvojenoj vesti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading