POLEDICA, DEBELI MINUS I PADAVINE! Evo DO KAD će trajati ovo ludilo od vremena!

Autor:

Vesti

20.01.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padavine se u južnim delovima Srbije očekuju i u nastavku dana.

POLEDICA, DEBELI MINUS I PADAVINE! Evo DO KAD će trajati ovo ludilo od vremena!

Foto: pixabay.com

U Srbiji će danas biti oblačno, sem na severu gde će biti sunčano, dok se sneg očekuje na jugozapadu, jugu i istoku, kao i na visokim planinama, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Prestanak padavina se očekuje tokom večeri. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, povremeno jak na istoku tokom prepodneva.

RHMZ u najnovijoj najavi navodi da se danas na severu i zapadu očekuje pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača.

To se trenutno vidi i na sajtu "vremeradar", a satelitski snimci pokazuju da padavina ima na jugu i jugoistoku Srbije. Padavine se u južnim delovima Srbije očekuju i u nastavku dana. Kako je i najavio RHMZ, što i potvrđuju satelitski snimci, prestanak padavina očekuje se tokom večeri.

Foto: wetteronline/printscreen

Vremenska prognoza

Najviša temperatura danas od -1 na jugu do +3 °S na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje. Sutra se očekuje suvo vreme, sa dužim sunčanim intervalima ali biće hladno.

Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelјu i ponedelјak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 stepeni. Na jugu i istoku zemlјe mraz će biti najjači u ponedelјak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 stepeni, lokalno i niže, prenosi Informer.

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled toplјenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

U jednom delu Srbije minus, na drugom kraju sunčano

Prema poslednjim merenjima RHMZ, u 11 sati najhladnije bilo je na Kopaoniku gde je izmereno 12 stepeni ispod nule. Temperatura je u minusu u još nekoliko mesta: Crni Vrh (-6), Sjenica i Zlatibor , Vranje, Valjevo, S. Palanka, Niš i Dimitrovgrad. Na severu i zapadu Srbije temperatura je u plus, gde je vedro i sunčano vreme.

Foto: RHMZ/printscreen

Najava vremenske prognoze

Upaljen meteo alarm

Za razliku od jutros, kada je meteoalarm bio upaljen u većem delu Srbije, trenutno je žuto upozorenje na snazi samo u jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM.

Žuti meteo alarm upaljen je zbog snega/leda, a znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading