DANAS SUVO I DOSTA HLADNIJE! Maksimalna teperatura do 17 stepeni, a od četvrtka nagli obrt! U PETAK SE OBARA TEMPERATURNI REKORD!

Autor:

Vesti

16.10.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će se hladnije vreme zadržati do srede, naročito u jutarnjim satima, kada se lokalno i u nižim predelima očekuje slab prizemni mraz.

DANAS SUVO I DOSTA HLADNIJE! Maksimalna teperatura do 17 stepeni, a od četvrtka nagli obrt! U PETAK SE OBARA TEMPERATURNI REKORD!

Foto: Tanjug/T. VALIČ

U Srbiji danas suvo i hladnije uz razvedravanje, samo će se ujutro i prepodne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije zadržati niska oblačnost.

Najniža temperatura od 4 u Vojvodini do 11 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije, a najviša od 15 do 17, u Negotinskoj Krajini do 19 stepeni. saopštio je RHMZ.

U prvom delu dana duvaće slab i umeren, na istoku i jugoistoku Srbije povremeno jak severozapadni vetar, koji će posle podne oslabiti, pa će uveče i u toku noći vetar biti slab, promenljivog smera. Uveče i u toku noći sa zapada i jugozapada novo umereno naoblačenje, ali bez padavina.

Rekordna temperatura!

U Beogradu se u petak očekuje 30 stepeni, čime bi trebalo da se obori temperaturni rekord star skoro 90 godina.

Naime, najtopliji 20. oktobar u srpskoj prestonici bio je 1935. godine kada je temperatura iznosila 27,1 stepen, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u petak se očekuje najviša temperatura od oko 30 stepeni. Čime bi taj rekord bio oboren.

Prosečna temperatura za Beograd, inače, za ovaj period oktobra iznosi između 13 i 16 stepeni.

U Beogradu pretežno sunčano i hladnije. Najniža temperatura od 5 do 8, a najviša oko 16 stepeni. Ujutro i prepodne će duvati slab do umeren severozapadni vetar, a od popodneva slab vetar promenljivog pravca. Uveče i u toku noći sa zapada i jugozapada novo umereno naoblačenje, ali bez padavina.

U Srbiji će se hladnije vreme zadržati do srede, naročito u jutarnjim satima, kada se lokalno i u nižim predelima očekuje slab prizemni mraz. Na jugu Srbije kiša će padati u utorak, a na severu i zapadu zemlje u sredu krajem dana i u tokom noći. U ostalim krajevima umereno oblačno i suvo.

Od četvrtka, 19. oktobra, nagli porast temperature uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu, 20. i 21. oktobra, dnevni maksimumi ponegde ponovo biti oko 30 stepeni. U subotu posle podne sa zapada jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od nedelje, 22. oktobra, postepeno svežije, ali i dalje promenljivo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading