TEMPERATURA PADA ISPOD PET STEPENI! Ovi delovi Srbije neka se spreme već za ledeno doba - oktobar donosi velike promene

Autor:

Vesti

01.10.2023

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednom periodu noći i jutra biće hladni, a dani topli.

TEMPERATURA PADA ISPOD PET STEPENI! Ovi delovi Srbije neka se spreme već za ledeno doba - oktobar donosi velike promene

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Današnji prvi oktobar doneo je Srbiji niže maksimalne temperature u odnosu na prethodne dane, ali i promenljivo oblačno i vetrovito vreme.

Minimalne temperature do jutra spustiće se na vrednosti u većem delu Srbije na 6 do 12°C, u Beogradu na 11°C, a toplije će biti samo na istoku Srbije, minimalna temperatura u Negotinskoj Krajini neće padati ispod 15°C, piše meteorolog Đorđe Đurić u prognozi za Telegraf.

Prognoza ukazuje na trenutno hladno vreme na planinama i na Pešteru, sa temperaturama ispod 5°C, dok su temperature u nižim predelima niže od proseka.Već prošle večeri je bilo vrlo sveže. Temperature su se kretale od 12 do 18°C, u Negotinu je 20°C. Beograd meri 16°C, Zlatibor 11°C, Sjenica 9°C, a Kopaonik 5°C.

Očekuje se da će prva polovina oktobra biti obeležena stabilnim i suvim vremenom, uz sunčane dane i umereno toplu temperaturu.

Tokom dana, temperature će se kretati od 20 do 25°C, što je prosek za ovaj period.

Prema trenutnim prognozama, druga polovina oktobra biće karakterisana više oblačnosti, svežijim i kišovitijim vremenom.

Tokom prve polovine oktobra biće relativno sveže i hladne noći i jutra, što će dovesti do većih temperaturnih razlika tokom dana. Maksimalna temperatura u utorak biće i do letnjih 28°C, potom u manjem padu, da bi do sredine oktobra maksimalna temoperatura bila uglavnom od 23 do 27°C.

Ono što će sigurno obeležiti stabilnu i topliju prvu polovinu oktobra jesu i relativno sveže i hladne noći i jutra, što će usloviti veću temperaturnu razliku u toku dana.Prema trenutnim prognozama, druga polovina oktobra biće uz više oblačnosti, svežije i kišovitije vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading