OPERACIJA "BEOGRAD"! OTKRIVAMO: Ovo su svi detalji plana za rušenje Aleksandra Vučića

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

09.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranci naredili potpunu ofanzivu, izbori u glavnom gradu biće iskorišćeni kao povod za pokušaj svrgavanja vlasti u Srbiji

OPERACIJA "BEOGRAD"! OTKRIVAMO: Ovo su svi detalji plana za rušenje Aleksandra Vučića

Foto: Tanjug

Počelo je izmišljotinama o navodnom dovođenju glasača iz Male Krsne na Voždovac, a prema scenariju koji je tu laž i aktivirao, sve bi moglo da se završi i haosom na ulicama. Tako bar priželjkuju kreatori tog scenarija.


Kako za Srpski telegraf objašnjava izvor iz obaveštajnih krugova, pojedini strani centri moći naredili su totalnu ofanzivu i pokretanje operacije "Beograd" jer je zamišljeno da izbori u glavnom gradu budu iskorišćeni kao povod za pokušaj svrgavanja ili makar bitnijeg slabljenja vlasti u Srbiji. Pre svega, naravno, to se odnosi na predsednika Aleksandra Vučića, čija je politika nepremostiva prepreka za sprovođenja interesa tih centara moći i njihovih domaćih sledbenika.


- Ovo s Malom Krsnom je bila pokazna vežba. Na slične načine, manipulacijama i izmišljotinama, dizaće se tenzija narednih dana i nedelja. Takođe, forsiraće se priča da se navodno sprema izborna krađa, sve u onom stilu na koji smo navikli. Paralelno, pojačavaće se pritisci iz inostranstva i te dve stvari su dobro koordinirane i ništa neće biti slučajno - objašnjava naš dobro obavešteni sagovornik.


USAGLASILI SE


Sve bi, kaže on, trebalo da kulminira u danima pred novo glasanje u prestonici, tokom izbornog dana i, naročito, u izbornoj noći.
- U decembru nisu bili do kraja spremni za radikalizaciju, vagali su imaju li šanse da im prođu nasilne akcije, međutim, očigledno je procena bila da nema kritične mase za tako nešto. Sada je, s druge strane, stigla naredba o totalnoj ofanzivi jer se strancima žuri i po pitanju Kosova i po pitanju sankcija Rusiji, a bogami i po pitanju Republike Srpske - zaključuje naš sagovornik.


Praktično, početak operacije "Beograd" označio je juče takozvani dogovor za poštene izbore, o kom su se saglasili Proglas, Đilasova "Srbija protiv nasilja" i koalicija NADA, koju vodi Miloš Jovanović. Da ne prepričavamo spisak svih uslova koje su oni istakli, konstatujmo tek da su svi oni upravo u funkciji toga da se tenzije podignu do te mere da oni u jednom trenutku mogu da pozovu ljude na ulicu. A onda već postoji pripremljena strategija za udar na Vučića i vlast.


Kako za naš list ističe analitičar Stevica Deđanski, ne pokušavaju oni preko izbora u Beogradu da svrgnu Aleksandra Vučića, nego državu, i to je najveći problem.
- Svako može da ruši vlast, ali ne treba da ruši državu, a oni koji su drukare, tako to naš narod zove, koji idu da se žale stranim centrima moći i biraju one koji nas mnogo ne vole, prizivaju da nas kazne nekim sankcijama, obustavljanjem investicija, samo nastavljaju ono što su radili devedesetih, kad su tražili da nas još malo bombarduju da bi oni promenili vlast. To su isti ljudi, ista ideja, mi treba da znamo da su to oni i da stalno podsećamo na to. Beograd je izgovor da izvrše dodatni pritisak na Srbiju da uradi šta oni hoće, a to je priznanje Kosova, uvođenje sankcija Rusiji... To i njihovi glasači shvataju - ističe naš sagovornik.


JASNO PITANJE


Sličan stav iznosi i Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije:
- Ovo što rade nema veze sa stranačkim interesima, ovde se radi o služenju interesima stranih faktora jer sve što rade na destabilizaciji Srbije je urušavanje interesa naše države i naroda, stvaranje potencijala za one koji bi kvinslinški da deluju u Srbiji i omoguće priznanje Kosova i odricanje od Republike Srpske.
Aleksandar Đurđev iz Srpske lige slikovito opisuje da će se na izborima za Skupštinu Beograda birati između demokratije i ruljokratije.


- Od ovih izbora zavisi da li ćemo imati vladavinu od naroda izabrane vlasti ili izaslanika stranih centara moći - izjavio je Đurđev.

 

 

Deđanski: Ne ruše oni Vučića i vlast, nego državu

Ovde se radi o služenju interesima stranih faktora, kaže Miletić

Đurđev: Biraće se između demokratije i ruljokratije

 

Vučević i Dačić: Spremnost za nastavak saradnje

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić iskazali su juče spremnost da se saradnja te dve stranke nastavi, kako na republičkom nivou tako i na predstojećim beogradskim i ostalim lokalnim izborima.
Vučević i Dačić, na sastanku u sedištu SNS, pozitivno su ocenili saradnju dve partije u poslednjih 12 godina i naglasili da su postignuti značajni rezultati u napretku Srbije u svim sferama društva, navodi se u saopštenju SNS.
Na sastanku je posebno naglašena bezrezervna podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani državnih i nacionalnih interesa.

Brnabićeva: Pala laž o Maloj Krsni, odande u glavni grad prebačen jedan jedini glasač

U poslednja 72 sata u Beogradu je za glasanje registrovana samo jedna osoba iz Male Krsne, izjavila je premijerka Ana Brnabić povodom priloga opozicionih medija o prebacivanju prebivališta birača iz Male Krsne u beogradsku opštinu Voždovac.
- Od čitave pompe, frke, panike, čitav dan i juče Mala Krsna ovo, Mala Krsna ono, jedna osoba. Proverićemo ko je ta jedna osoba i videti da li ima pravo. Ali samo je jedna - istakla je premijerka.

 

Vučić: Beogradski izbori mogu da budu 28. aprila ili 5. maja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da beogradski izbori mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, kada je Vaskrs.


- Ako predsednik Skupštine Srbije bude izabran 11. marta, 12. ili 13. marta, nevažno, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja. Znači mogu da budu 28. aprila, u roku između 45. i 60. dana, po zakonu. Dakle, mogu da budu 28. ili petog. A petog nam je Vaskrs. Hoćete li na Vaskrs da imamo izbore - kazao je šef države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (28)

Loading
Ena

09.03.2024 20:02

Svi neprijatelji Srbije su se ujedinili u napadima na Vučića kako bi oslabili Srbiju.

Bilja

09.03.2024 20:03

Opozicija može samo da sanja da će srušiti Vučića.

Saša

09.03.2024 20:05

Opozicija prolupala kakvo crno rušenje Vučića, on je broj jedan u Srbiji!

Tina

09.03.2024 20:06

Ovi iz opozicije normalni nisu slušaju strance da bi uništili svoju državu.